Politika

Roberts Millers pārsteidzis visus, pat ASV ģenerālprokuroru

© AP Photo / J. Scott Applewhite, FileРоберт Мюллер
Роберт Мюллер - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV tieslietu ministrs Viljams Bars ir pārsteigts par to, ka speciālais prokurors Roberts Millers nav atbildējis uz vienu no galvenajiem jautājumiem izmeklēšanā par "Krievijas iejaukšanos" ASV vēlēšanās vai amerikāņu prezidents ir licis šķēršļus taisnajai tiesai.

RĪGA, 2. maijs - Sputnik. ASV tieslietu ministrs Viljams Bars pirmo reizi uzstājies Kongresā kopš brīža, kad nāca klajā Millera ziņojums par "Krievijas iejaukšanās" izmeklēšanu, vēsta Sputnik Moldova.

Bars norādīja: viņam pārsteigumu sagādājis tas, ka Millers nav nonācis pie slēdziena par to, vai Donalds Tramps licis šķēršļus taisnajai tiesai. "Es neesmu pārliecināts par to, kādi ir viņa skaidrojumi (šajā jautājumā – red.)," viņš piebilda.

Politiķis piezīmēja: ja to nav paveicis speciālais prokurors, tālāka izmeklēšana pret prezidentu nav iespējama.

Тень Дональда Трампа на флаге США - Sputnik Latvija
"Iejaukšanās" izmeklēšana ASV noslēgusies bez sensācijām

ASV ģenerālprokurora atbildes ļoti neuzticīgi uzklausīja demokrāti. Viņi paziņoja, ka vēloties saņemt atbildes no paša Millera. Bars atzīmēja, ka pret to neiebilst.

Aprīlī, pēc gandrīz divus gadus ilga darba tika publicēts Millera ziņojums par "Krievijas iejaukšanos" ASV vēlēšanās 2016. gadā, par Trampa komandas "sazvērestību" ar Krievijas valdību, kā arī par to, vai ASV prezidents kavējis izmeklēšanu. Pirmajā punktā Millers nonācis pie apstiprinošas atbildes, otrajā atbilde ir noliedzoša, bet trešajā viņš nespēja sniegt viennozīmīgu slēdzienu. Publikai tika sniegts saīsināts ziņojums.

Jāpiebilst, ka Krievijas vadība kategoriski noliedz jebkādas apsūdzības par iejaukšanos vēlēšanās.

Ziņu lente
0