Uzbrukumi ANO sistēmai: Krievijas aizsardzības ministrs par bruņošanās sacensībām

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasМинистр обороны РФ Сергей Шойгу выступает на церемонии открытия VIII Московской конференции по международной безопасности
Министр обороны РФ Сергей Шойгу выступает на церемонии открытия VIII Московской конференции по международной безопасности - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu atklāja, kā sperts pirmais solis pretī bruņošanās sacensību atsākšanai pasaulē.

RĪGA, 1. maijs — Sputnik. Ar savām darbībām Savienoto Valstu vadība ir novedusi pie uzbrukuma bruņojuma sacensību atsākšanas – notiek uzbrukumi ANO sistēmai. Šādu viedokli Šanhajas sadarbības organizācijas (ŠSO) valstu aizsardzības ministru sapulcē Biškekā pauda Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, vēsta Sputnik Igaunija.

"Vērojama atgriešanās pie uzbrukuma ieroču bruņošanās sacensībām. Par pirmo soli ceļā pie tām kļuva ASV lēmums atkāpties no Līguma par vidēja un maza darbības rādiusa raķešu likvidāciju," Šoigu teikto citēja RIA Novosti.

Член-корреспондент Академии военных наук РФ, ведущий эксперт Центра военно-политических исследований МГИМО Владимир Козин - Sputnik Latvija
Eksperts par ASV spiedienu NATO: Trampam vajadzīga nauda militāriem mērķiem

Ministrs konstatēja, ka mūsdienu pasaulē ir izveidojusies situācija, kurā konfliktu risināšanai diplomātisku soļu vietā uzmanība tiek pievērsta spēkam. Pēc viņa domām, tam par iemeslu kļuvisi rietumvalstu nevēlēšanās samierināties ar to, ka "vienpolaritātes ēra neatgriezeniski aiziet", un tās cenšas "apturēt šo dabisko procesu".

"Notiek uzbrukumi ANO sistēmai, notiek manipulācijas ar starptautiskajām tiesībām... Tiek apgraizīti un sagrauti svarīgākie starptautiskie mehānismi neizplatīšanas jomā, kuru vidū ir arī Kopējais visaptverošais rīcības plāns Irānas kodolprogrammā," piebilda Sergejs Šoigu.

Iepriekš vēstīts, ka globālās drošības līmenis ir strauji krities pēc Vašingtonas vienpusējā lēmuma izstāties no Krievijas un ASV līguma par vidēja un maza darbības rādiusa raķešu ierobežošanu.

Zināms, ka 2019. gada februāra sākumā ASV oficiāli apturēja savu dalību INF. Maskava reaģēja simetriski – marta sākumā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja attiecīgo dekrētu.

No dokumenta teksta izriet, ka Maskavai nav iespējams pildīt savas līgumā paredzētās saistības, pirms Amerikas Savienotās Valstis nav novērsušas pieļautos līgumā paredzēto saistību pārkāpumus.

Iepriekš apspriedē ar ārlietu un aizsardzības ministru Krievijas prezidents aizliedza politiķiem iniciēt pārrunas ar ASV atbruņošanās jautājumos.

Ziņu lente
0