Vācu medijus nobiedējusi Krievijas jaunākā zemūdene

© Sputnik / Павел Львов / Pāriet pie mediju bankasСпуск на воду атомной подводной лодки "Белгород" в Архангельской области
Спуск на воду атомной подводной лодки Белгород в Архангельской области  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vāciešus uztrauc tas, ka "Belgorod" ir jaunāko torpēdu "Poseidons" nesēja, kuras ir aprīkotas ar divu megatonnu spēka kaujas lādiņiem.

RĪGA, 28. aprīlis – Sputnik. Vācu izdevums Stern pauda uztraukumu sakarā ar Krievijas jaunākās zemūdenes "Belgorod" aprīkojumu, nosaucot to par "zemūdens milzi", vēsta Sputnik Lietuva.

Izdevumā tiek atzīmēts, ka vislielāko uzmanību piesaista tas, ka "Belgorod" spēj uzņemt uz klāja mazāka izmēra zemūdenes, tostarp Krievijas torpēdas "Poseidons", kuras izdevums dēvē par "Pasaules gala torpēdām".

© Sputnik / Павел Львов / Pāriet pie mediju bankasKodolzemūdenes "Belgorod" nolaišana ūdenī Arhangeļskas apgabalā
Vācu medijus nobiedējusi Krievijas jaunākā zemūdene - Sputnik Latvija
Kodolzemūdenes "Belgorod" nolaišana ūdenī Arhangeļskas apgabalā

Tieši tas izraisīja "īpašu uztraukumu" izdevumam, jo šādas torpēdas ir aprīkotas ar divu megatonnu jaudas kodoltermiskiem lādiņiem, kuri spēj iznīcināt veselu ASV aviācijas karakuģu grupu, kā arī izraisīt cunami, kas spēj noskalot jūrā Savienoto Valstu piekrastes rajonu.

ASV JKS atomzemūdene USS Florida. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV un Krievijas "konfrontācija" Arktikā: fineses ir būtiskākās

Turklāt, "Poseidoni" ir aprīkoti ar kodola dzinēju, kurš torpēdai attīstīt ātrumu zem ūdens līdz 200 kilometriem stundā.

Tāpat Stern izcēla tādu torpēdas īpašību, kā superkavitācija. Šis režīms paredz, ka ar speciāla galvenā kavitātora palīdzību apkārt torpēdai veidojas ūdens tvaika dobums. Pateicoties tam notiek ievērojams pretošanās koeficienta samazinājums un ātrums palielinās.

Izdevums uzsver, ka "Poseidonam" pasaulē nav analoga, un tagad ir parādījies arī mūsdienu torpēdas piegādes līdzeklis jebkurā planētas punktā. Pēc Stern domām, tas padara Krieviju par spējīgu "dominēt zemūdens pasaulē".

Svinīga "Belgorod" nolaišana ūdenī notika šonedēļ Severodvinskā uzņēmumā "Sevmaš". Pirms zemūdenes nolaišanas notika "Poseidona" stenda izmēģinājumi.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pastāstīja, ka uz šādu bezpilota aparātu klāja var būt gan parasts, gan kodola bruņojums, kurš spēj ietekmēt visdažādākos mērķus, tostarp aviācijas karakuģu grupas, piekrastes nostiprinājumus un pretinieka infrastruktūru.

Pēc militārā eksperta Igora Korotčenko domām, "Poseidons" ir "stratēģisks atmaksas ierocis", kuru Krievija liks lietā tikai kodola uzbrukuma gadījumā tai.

Ziņu lente
0