Radas deputāts nosauca iemeslu, kāpēc Krievija var "uzbrukt" Ukrainai

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Pāriet pie mediju bankasПодготовка к военным учениям "Восток-2018" в Забайкальском крае
Подготовка к военным учениям Восток-2018 в Забайкальском крае - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Parlamentārietis Jevgēņijs Murajevs izteica savu viedokli sakarā ar Krievijas pasu izsniegšanu Donbasa iedzīvotājiem pēc vienkāršotas shēmas.

RĪGA, 28. aprīlis – Sputnik. Krievijai parādīsies iemesls priekš militārās iejaukšanās gadījumā, ja jaunais Ukrainas prezidents mēģinās atrisināt situāciju Donbasā ar spēku, paziņoja Augstākās Radas deputāts Jevgēņijs Murajevs, vēsta Sputnik Lietuva.

Savā YouTube kanālā publicētajā videoierakstā parlamentārietis komentēja Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkojumu par vienkāršotu Krievijas pasu iegūšanas kārtību atsevišķu Ukrainas Luganskas un Doņeckas apgabalu rajonu iedzīvotājiem.

Раймондс Вейонис на востоке Украины, 25 ноября 2018 года - Sputnik Latvija
Puškovs par "mūžīgā vakardienā iestrēgušām" Latviju un Lietuvu: lai turpina sēdēt bunkuros

Pēc Murajeva sacītā, Donbasa iedzīvotājiem arī iepriekš bijusi šāda iespēja. Viņš uzsvēra, ka šo piecu gadu laikā tas kurš gribēja, jau ieguva Krievijas pilsonību.

Kā norāda deputāts, reģionā, visticamāk, parādīsies vairāk ukraiņu ar Krievijas pasēm.

"Bet Krievijai parādīsies, laikam, pamats pēc tam aizstāvēt viņu militārā veidā, ja jaunais prezidents, jaunais virspavēlnieks pēkšņi izlems risināt šo jautājumu militāri," pateica Murajevs.

Iepriekš ievēlētais Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis reaģēja uz Krieivjas lēmumu izsniegt pases ukraiņiem pēc vienkāršotas shēmas. Viņš paziņoja, ka šaubās tautiešu vēlmē iegūt Krievijas pasi, un ieteica Maskavai netērēt velti laiku.

Военные учения НАТО Spring storm в Эстонии - Sputnik Latvija
Francija nosūtīs tankus pie Krievijas robežām

Turklāt, uz Krievijas nolūkiem reaģēja arī Lietuva. Republikas Ārlietu ministrija aicināja starptautisko sabiedrību neatzīt Krievijas pases un pastiprināt sankcijas attiecībā pret Krieviju. Tāpat ĀM vadītājs Lins Linkēvičš paziņoja, ka pasu izsniegšanas Donbasa iedzīvotājiem gadījumā Maskavai būs juridiskas, finansiālas, politiskas un citas sekas.

Savukārt Putins uzskata Kijevas negatīvo reakciju par dīvainu. Viņš uzsvēra, ka šādu praksi rosina arī citas Ukrainas kaimiņvalstis, tostarp Polija, Ungārija un Rumānija.

Luganskas un Doņeckas Tautas Republika pasludināja savu neatkarību 2014. gadā pēc valsts apvērsuma Ukrainā. Tā paša gada aprīlī Kijevas varasiestādes iesāka kara operāciju pret tām. Saskaņā ar ANO datiem, par konflikta upuriem kļuva vairāk nekā 10 tūkstoši cilvēku.

Ziņu lente
0