Šorīt slēgts Deglava tilts

© Sputnik / Sergey MelkonovРемонтные работы на аварийном мосту на улице Деглава в Риге
Ремонтные работы на аварийном мосту на улице Деглава в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Deglava tilts slēgts automašīnu un sabiedriskā transporta, operatīvā transporta satiksmei, kājāmgājējiem un velosipēdistiem.

RĪGA, 25. aprīlis — Sputnik. Kustība pa Deglava pārvadu slēgta no pl. 5.00 rītā, vēsta Valsts policija.

Aprīļa sākumā, turpinoties ceļu pārvada balstu remontam Deglava ielā, tika konstatēti iepriekš neparedzēti defekti, tāpēc būvdarbi ir apturēti līdz grozījumu iekļaušanai projektā. No 10. aprīļa stājies spēkā liegums izmantot tiltu transporta līdzekļiem, kuru masa pārsniedz 30 tonnas.

Latvijas iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, pretēji Rīgas domes iebildumiem, devis rīkojumu slēgt satiksmi pāri Deglava tiltam no 25. aprīļa, jo tas apdraud cilvēku dzīvību un veselību.

Tilts slēgts ne tikai automašīnu un sabiedriskā transporta satiksmei, bet arī operatīvajam transportam, kājāmgājējiem un velosipēdistiem. Trolejbusa 11. maršruts ir slēgts. Sabiedriskais transports, kura maršruts šķērsoja Deglava tiltu, pārsvarā novirzīts pa Nīcgales, Dzelzavas, Vaidavas, Ieriķu ielām un Zemitāna tiltu pa Čaka ielu centra virzienā. Papildu informācija sniegta Rīgas satiksme vietnē.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, bīstoties no sastrēgumiem, aicina pacientus izsaukt brigādi tikai gadījumā, ja nopietni apdraudēta dzīvība un veselība, bet autovadītājus – dot ceļu NMPD automašīnām.

"Man kā Valsts policijas priekšniekam ir pienākums situācijās, kurās apdraudēta sabiedriskā kārtība un drošība vai cilvēku veselība un dzīvība, pieņemt lēmumu par sabiedrisku objektu slēgšanu, ja radušās bažas par drošību. Tādēļ līdz brīdim, kamēr būsim guvuši pārliecību par to, ka šis pārvads var tikt ekspluatēts, pie kādiem apstākļiem un kādā intensitātē, tikmēr tilts satiksmei būs slēgts. Mums nav tiesību riskēt!" norādīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

"Šobrīd, pie šādiem apstākļiem tilts nav drošs ekspluatācijai. Rīgas domei ir jāpabeidz tehniskās izpētes atzinuma izstrāde. Balstoties uz visu šo informāciju varēsim izvērtēt situāciju un sniegt atzinumu tālākajām darbībām Valsts policijai un Rīgas pašvaldības būvvaldei. Jāatzīst, jau šobrīd ir iesniegti racionāli priekšlikumi, kas paredz atbilstoši nepieciešamajam darbu veikšanas projektam, nostiprināt bojātās konstrukcijas. Tam nevajadzētu aizņemt daudz laika," skaidroja BVKB Kontroles departamenta direktors Māris Demme.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks paziņoja, ka tilta slēgšana pēc iekšlietu ministra pavēles ir politisks pasūtījums.

"Es uzskatu, ka jautājumā par Deglava tiltu mums ir darīšana ar kārtējo konkrēta politiskā pasūtījuma izpildes piemēru. Atsauksim atmiņā, kā pavisam nesen partijas kongresā ministrs Gerhards saņēma uzdevumu par katru cenu atbrīvoties no mēra Ušakova.

Tagad iekšlietu ministrs, kura ziņā, principā, nav nekā saistīta ar ceļu un tiltu būvdarbiem un remontu, neiedziļinoties ekspertu slēdzienos, kuru viedoklis par Deglava tilta ekspluatācijas iespēju bija viennozīmīgs, nez kāpēc devis savam pakļautajam, Valsts policijas priekšniekam konkrētu, medijos iepriekš izreklamētu politisku uzdevumu: slēgt tiltu! Pēc manām domām, viņš (iekšlietu ministrs – red.) padarījis viņu (Valsts policijas priekšnieku – red.) par ķīlnieku politiskajās ambīcijās – savās vai sava brāļa, Eiropas Parlamenta vēlēšanu saraksta kandidātu Nr.1 no partijas KPV LV.

Rezultātā mums ir transporta apokalipse vienā pilsētā, kas pirms kārtējām vēlēšanām nokļuvusi strīda centrā. Transporta kolapsu mākslīgi radījusi valdošā koalīcija, tā ir īsta sabotāža. Necieņas izpausme pret rīdziniekiem un nerīdziniekiem, tostarp – arī pret saviem vēlētājiem. Tā nav pirmā reize – viņi jau ir sagremojuši melus par algu palielināšanu skolotājiem, OIK atcelšanu un tā tālāk," Baraņņiks uzsvēra savā lapā Facebook.

Ziņu lente
0