Politika

ASV Valsts departaments komentēja Krievijas un Ziemeļkorejas līderu gaidāmo tikšanos

© AFP 2023 / YE AUNG THUЛидер Северной Кореи Ким Чен Ын у бронепоезда
Лидер Северной Кореи Ким Чен Ын у бронепоезда - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Valsts departamenta pārstāvis norādīja, ka Savienoto Valstu un Krievijas dialogā par KTDR ir domstarpības.

RĪGA, 24. aprīlis – Sputnik. ASV un starptautiskā sabiedrība tiecas sasniegt vienu mērķi attiecībās ar Ziemeļkoreju – pilnīgu denuklerizāciju, aģentūrai RIA Novosti otrdien pastāstīja ASV Valsts departamenta pārstāvis, lūgts komentēt Krievijas un KTDR līderu Vladimira Putina un Kima Čenuna gaidāmo tikšanos Vladivostokā.

Kima Čenuna vizīte ir pirmais politiķa apmeklējums Krievijā kopš stāšanās postenī 2011. gadā. Līdz šim viņš nav ticies arī ar Vladimiru Putinu. Samits notiks 25. aprīlī Russkij salā Vladivostokā. Puses apspriedīs Korejas pussalas kodolproblēmas noregulēšanu un divpusējās attiecības.

Лидер Северной Кореи Ким Чен Ын у бронепоезда - Sputnik Latvija
Mediji nosaukuši Putina un Kima Čenuna tikšanās vietu un laiku

"Mums ir zināmi paziņojumi (par gaidāmo tikšanos – red.). Savienotās Valstis un starptautiskā sabiedrība tiecas sasniegt vienu un to pašu mērķi – galīgu, pilnīgi pārbaudāmu Ziemeļkorejas denuklerizāciju. Tieši uz priekšsēdētāja Kima (Čenuna – red.) vēlmes panākt denuklerizāciju balstās miers," teica Valsts departamenta pārstāvis.

Viņš atzīmēja, ka Savienotās Valstis un Krievija turpina dialogu par KTDR problēmu, taču pagaidām pusēm ir atšķirīgi viedokli.

"Ārlietu ministra vietnieks (Igors – red.) Morgulovs un (Valsts departamenta – red.) īpašais pārstāvis Bīgens turpina dialogu, lai pārvarētu domstarpības ceļā uz priekšu," piebilda aģentūras sarunbiedrs.

Ziņu lente
0