Lauksaimniecības produkcijas kontroles speciālisti no Krievijas apmeklēs Igauniju

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasРыбокомбинат "За Родину" в Калининградской области
Рыбокомбинат За Родину в Калининградской области - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas Veterinārā un pārtikas departamenta pārstāvji pastāstīja, ar kādiem mērķiem valsti apmeklēs Rosseļhoznadzor inspektori.

RĪGA, 23. aprīlis — Sputnik. Krievijas Veterinārās un fitosanitārās kontroles federālā dienesta (Rosseļhoznadzor) inspektoru grupa apmeklēs Igauniju, lai pārbaudītu valsts zivrūpniecības uzņēmumus, kuri vēlas eksportēt produkciju uz Krievijas tirgu, vēsta Sputnik Igaunija.

Rosseļhoznadzor speciālisti uzturēsies Igaunijā līdz 26. aprīlim, paziņoja Igaunijas Republikas Veterinārā un pārtikas departamenta (Veterinaar- ja Toiduamet) preses dienests.

Знаменитый Рижский бальзам - Sputnik Latvija
Ceturtā daļa Latvijas produktu eksporta tiek nosūtīta uz Krieviju

Pārbaude skar četras ražotnes Sāremā, Pērnavas un Harju apriņķos. Saskaņā ar inspekcijas rezultātiem Rosseļhoznadzor speciālisti pieņems atbilstošu lēmumu.

Igaunijas Veterinārā un pārtikas departamenta vadītāja vietnieks Olevs Kalda apliecināja, ka zivrūpniecības uzņēmumi Igaunijā ir ļoti ieinteresēti uzsākt savas produkcijas piegādes Krievijas tirgū. Taču, atzīmēja iestādes pārstāvis, patlaban Maskavas atļauju zivju izstrādājumu eksportam uz Krieviju saņēmis tikai viens uzņēmums Igaunijā.

Iepriekš vēstīts, ka aizliegums zivju produkcijas piegādēm Krievijā no Igaunijas un Latvijas tika ieviests 2015. gada jūnijā. Šo soli Rosseļhoznadzor pamatoja ar sistemātiskiem pārkāpumiem, ko resors fiksējis pārbaužu gaitā, kā arī sakarā ar kancerogēnās vielas – benzopirēna saturu produkcijā.

Уничтожение санкционной продукции - Sputnik Latvija
ANO speciālais ziņotājs: ES cieš lielākus zaudējumus sankciju dēļ, nekā Krievija

Pastāv arī ierobežojumi, kas saistīti ar Briseles politiku un atbildei uz Eiropas Savienības ieviestajām sankcijām noteikto embargo. Šī iemesla dēļ uz Krieviju teorētiski iespējams eksportēt tikai konservus.

2017. gada decembrī Rosseļhoznadzor atcēla ierobežojumus produkcijas eksportam uz Krievijas tirgu, kas iepriekš tika noteikti Igaunijas zivrūpniecības uzņēmumam DGM Shipping. Tas ir vienīgais igauņu zivju apstrādes uzņēmums, kas pārstāvēts Krievijā.

Ziņu lente
0