Politika

Igaunijas prezidente gaisināja "šausmu stāstus" par krievu valodu

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ В. Путин встретился с президентом Эстонии К. Кальюлайд
Президент РФ В. Путин встретился с президентом Эстонии К. Кальюлайд - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida apliecināja: apgalvojumi par to, ka igauņi saskata draudus krievu valodā un tās nesējos, neatbilst patiesībai.

RĪGA, 22. aprīlis — Sputnik. Krievu valoda nerada nekādus draudus, programmas "Maskava. Kremlis. Putins" ēterā paziņoja Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida, informēja Sputnik Igaunija.

"Žurnālistiem, kam šķiet, ka mēs, igauņi, uzskatām krievvalodīgos par demokrātijas nīdējiem, es vienmēr saku, ka tā nav taisnība," – Igaunijas valsts vadītājas vārdus citēja RIA Novosti.

Флажки России и Латвии - Sputnik Latvija
Lavrovs par attiecībām ar Baltijas valstīm: "Krievija ir gatava sarunāties"

Kersti Kaljulaida paskaidroja, ka viņas valstī dzīvojošie krievi un krievvalodīgie ir cilvēki, "kuri mīl savu brīvību, neatkarīgi no tā, kādā valodā runā".

Komentējot savu tikšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, Igaunijas prezidente atzina, ka dialogs ir jāturpina.

"Ar kaimiņiem vajag sarunāties, pat ja mums ir domstarpības," – uzsvēra Kaljulaida.

Iepriekš vēstīts, ka 18. aprīlī Krievijas prezidents Vladimirs Putins tikās ar Igaunijas valsts vadītāju Kersti Kaljulaidi, kura uzturējās Maskavā darba vizītē. Abi valstu vadītāji sarunā izmantoja savas dzimtās valodas, Kaljulaidas tulka lomā bija Igaunijas vēstniecības Krievijā kultūras atašejs Dimitrijs Mironovs.

Preses konferencē pēc tikšanās Kersti Kaljulaida pastāstīja, ka uzaicinājusi Vladimiru Putinu apmeklēt Igauniju 2020. gadā, kad Tartu notiks Somugru tautu kongres. Viņa atklāja, ka aprunājusies arī ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu un pastāstījusi viņam par Igaunijas plāniem kļūt par ANO Drošības padomes pagaidu locekli.

Ziņu lente
0