Daugavpils mērs un Rīgas vicemērs pārmeklēti pēc atgriešanās no Maskavas

© Sputnik / Sergey MelkonovПассажиры в аэропорту Рига
Пассажиры в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš un Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks tika pārmeklēti Rīgas lidostā pēc atgriešanās no pilsētas transporta attīstībai veltīta līderu starptautiska samita Maskavā.

RĪGA, 22. aprīlisSputnik. Daugavpils, otrās lielākās pilsētas Latvijā, mērs Andrejs Elksniņš pastāstīja, ka ticis pārmeklēts Rīgas lidostā pēc atgriešanās no Maskavas. Sestdien kratīšana notika pie Rīgas vicemēra Vadima Baraņņika, vēsta RIA Novosti.

Viņš informēja, ka kratīšana notikusi, kad abi politiķi atgriezušies no pilsētas transporta attīstībai veltīta līderu starptautiska samita, kas 18. – 20.aprīlī norisinājās Maskavā.

"Latvijas Drošības policija (DP – tagad, Valsts drošības dienests), meklējot pierādījumus, kas apdraud valsts drošību, pārmeklēja manu bagāžu Rīgas lidostā, kad atgriezos no pilsētas transporta attīstībai veltīta līderu starptautiska samita, kas 18. – 20.aprīlī norisinājās Maskavā," Elksniņš paziņoja Facebook.

"Tādas pašas darības tika veiktas arī pret Rīgas vicemēru Vadimu Baraņņiku," viņš piebilda.

Politiķis norādīja, ka specdienesti bagāžā neko nav atraduši.

Бывший вице-мэр Риги Вадим Баранник - Sputnik Latvija
Pēc mūsdienu pieredzes uz KF: Rīgas vicemērs Baraņņiks pastāstīja par vizīti Maskavā

"Saprotams, ka nekas netika atrasts, bet procedūra norisinājās īpaši "teatralizēti" – robežsags, kas atpazina mani pasu kontroles zonā, skriešus devās pie muitniekiem, tika piesaistīti suņi, pārcilāta apakšveļa, rūpīgi "izkratīta" visa bagāža, fotografētas vizītkartes (acīmredzot meklēja Putina vizītkarti)," apgalvoja mērs.

Daugavpils ir otrā lielākā pilsēta Latvijā, tajā dzīvo aptuveni 100 tūkstoši cilvēku, pārsvarā – krievvalodīgie. Elksniņš un Baraņņiks ir partijas "Saskaņa" locekļi, kas izpelnījusies krievvalodīgo iedzīvotāju atbalstu. Aprīļa sākumā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce atstādināja "Saskaņas" līderi Nilu Ušakovu no Rīgas mēra posteņa.

Ziņu lente
0