Politika

Trešdaļa Saeimas deputātu nobalsoja par premjera Kariņa demisiju

© Sputnik / Sergey MelkonovПремьер Кришьянис Кариньш на акции протеста Латвийского профсоюза работников образования и науки
Премьер Кришьянис Кариньш на акции протеста Латвийского профсоюза работников образования и науки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Opozīcijai neizdevās atstādināt premjerministru Krišjāni Kariņu, no 98 Saeimas balsojuma dalībniekiem "par" nobalsoja tikai 33.

RĪGA, 12. aprīlis – Sputnik. Latvijas Saeima 11. aprīļa sēdē neatbalstīja premjerministra Krišjāņa Kariņa demisiju, liecina Saeimas mājaslapā publicētie balsojuma rezultāti.

Par valdības vadītāja atstādināšanu nobalsoja 33 deputāti (frakcija "Saskaņa", Zaļo un zemnieku savienības deputāti, izņemot Janīnu Jalinsku, kura balsojumā nepiedalījās, divi neatkarīgie deputāti – Aldis Gobzems un Jūlija Stepaņenko – un trīs no KPV LV). Pret nobalsoja 58 deputāti (visi koalīcijas partiju pārstāvji, izņemot jau minētos trīs parlamentāriešus no KPV LV). Viens deputāts balsojumā nepiedalījās.

Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Kariņš gaida balsojumu par atstādināšanu: ko paguvusi izdarīt valdība

Atgādināsim, ka opozīcija un daži partijas KPV LV deputāti iesniedza Saeimā pieteikumu par Latvijas premjerministra Krišjāņa Kariņa demisiju sakarā ar solījuma likvidēt elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponenti (OIK) līdz šī gada 31. martam neizpildīšanu. Dokumenta tekstā teikts: "Pamatojoties uz Saeimas kārtības ruļļa 29. pantu, lūdzam minētajā pantā noteiktajā kārtībā iekļaut Saeimas 2019. gada 11. aprīļa sēdes darba kārtībā lēmuma projektu "Par neuzticības izteikšanu Ministru prezidentam Artūram Krišjānim Kariņam"."

Pieteikumu parakstīja no KPV LV izslēgtais Aldis Gobzems, KPV LV "iekšējie opozicionāri" Karina Sprūde un Linda Liepiņa, Uldis Augulis no Zaļo un zemnieku savienības, "Saskaņas" deputāti Boriss Cilevičs, Nikolajs Kabanovs, Valērijs Agešins, Vjačeslavs Dombrovskis, Ivans Ribakovs, Artūrs Rubiks un bez partijas Jūlija Stepaņenko.

Pats premjerministrs Kariņš pirms balsojuma paziņoja, ka savas valdības stabilitāti neapšauba. Kariņš uzskata pieteikumu par atstādināšanu par nepamatotu, jo valdība atzinusi, ka OIK ir jālikvidē, taču tas nav izdarāms vienā acumirklī, jo ir iespējamas negatīvas sekas.

Premjers pārmeta opozīcijai to, ka šī pieteikuma dēļ viņš nevarējis aizbraukt uz Eiropas līmeņa tikšanos ar Ķīnas valdības pārstāvjiem.

Ziņu lente
0