Giels un Juhņēviča pametuši LTV

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas televīzija
Latvijas televīzija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Jaunā konservatīvā partija pauda sašutumu par jauno Latvijas Televīzijas valdes locekļu pieredzes trūkumu mediju darbā.

RĪGA, 9. aprīlis – Sputnik. Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa konkursa uzvarētāji Eva Juhņēviča un Einārs Giels atteikušies no piedāvātajiem amatiem, vēsta Latvijas Radio.

"Izvērtējot visus notikumus ap LTV valdes konkursu un tā rezultātiem, esmu pieņēmusi lēmumu nestāties LTV digitālās attīstības un satura valdes locekles amatā," vakar paziņoja Eva Juhņēviča, kura iepriekš kandidātu vidū atzīta par labāko šim amatam. Viņa apstiprināja Latvijas Radio, ka patiešām tā ir izlēmusi.

"Man ir ļoti žēl, ka radusies šāda situācija, bet uzskatu, ka tas ir vienīgais pareizais risinājums šobrīd. Esmu par to informējusi arī NEPLP vadību. Novēlu Latvijas Televīzijai kļūt par mūsdienīgu, neatkarīgu un spēcīgu sabiedrisku mediju," uzrakstīja Juhņēviča Facebook.

Par Eināra Giela atteikumu vadīt LTV liecina Latvijas Radio rīcībā esošā informācija.

Телебашня на Закюсале - Sputnik Latvija
Tas ir drauds medijiem: JKP pieprasa anulēt LTV valdes vēlēšanu rezultātus

Iepriekš par Gielu sabiedrībai kļuva zināms pateicoties tam, ka viņš piedāvāja neparastu jaunievedumu krievvalodīgajam LTV7 kanālam: apraides optimizācijai viņš ieteica izveidot lietotni-tulkotāju. Tas bija viens no piedāvājumiem, kurš izskanēja LTV darbinieku tikšanās laikā ar sabiedriskās televīzijas valdes amata kandidātiem.

Savukārt Jaunā konservatīvā partija (JKP) jau ir paziņojusi, ka grasās vērsties Saeimas Mediju politikas apakškomisijā ar prasību anulēt Latvijas Televīzijas valdes amatu konkursa rezultātus, kā arī palūgs izvērtēt Nacionālās elektronisko plašsaziņu līdzekļu padomes darbību likumību, veicot LTV valdes locekļu atlasi, teikts JKP preses paziņojumā.

JKP sašutumu izraisīja fakts, ka nevienam no norīkotajiem nav pieredzes mediju darbā: Giels iepriekš strādājis par biznesa konsultantu, kompānijas Olainfarm analītiķi, savukārt Juņēviča bijusi XXVI Vislatvijas Dziesmu svētku un XVI Deju svētku izpilddirektore.

Ziņu lente
0