Internetā tiek apspriests Baltkrievijas lēmums atklāt atsvešinājuma zonu tūristiem

© Sputnik / Алексей Вовк / Pāriet pie mediju bankasЗона отчуждения Чернобыльской АЭС
Зона отчуждения Чернобыльской АЭС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izrādās, ka nav vajadzīgs bezvīzu režīms, lai tūristi sāktu runāt par Baltkrieviju – vienkārši bija jāatļauj apmeklējumi atsvešinājuma zonā.

RĪGA, 8. aprīlis – Sputnik. Sociālos tīklus saviļņojusi ziņa par to, ka tagad iespējams par samaksu apmeklēt Černobiļas atsvešinājuma zonu Baltkrievijas teritorijā, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Глинка, Стечанка, Припять — брошенная земля Чернобыльской зоны отчуждения - Sputnik Latvija
Černobiļas atsvešinājuma zonā aizturēti tūristi no Latvijas

Īpaši aktīvi uz šo ziņu reaģēja Krievijas iedzīvotāji. Dažs operatīvi pārrēķināja maksu par apmeklējumu – 340 Baltkrievijas rubļus – un bija neizpratnē: kāpēc par tādu naudu braukt turp, kur ir radiācija, taču citi atzinīgi novērtēja baltkrievu attapību. Daži atzina, ka būtu interesanti apskatīt atsvešinājuma zonu.

"Paostīt deguša reaktora smaku, paklausīties, kā tarkšķ Geigera skaitītājs un saņemt apstarojumu tikai par 200 dolāriem?" neticīgi pārvaicāja Vladimirs Lukašenko no Krievijas.

"Cik garam jābūt degunam, lai no Baltkrievijas saostītu reaktoru?" viņu piebremzēja citi komentētāji.

Daži vaicāja, kam tas vajadzīgs, citi uzslavēja – sak, prot pelnīt naudu. Izskanēja pieņēmumi, ka noteikti paņemtas radioaktīvā fona analīzes un izdarīts slēdziens, ka nekā bīstama nav.

Liels skaits apmeklētāju pauda neizpratni – ko tur īsti apskatīt? "Vienkārši vienreizēja ideja tūrismam," - filozofiski atzīmēja Jeļena Kļaviņa.

Чернобыль - Sputnik Latvija
Baltkrievija nolēmusi atvērt Černobiļas AES atsvešinājuma zonu tūristiem

Dažs skumji atzina – Baltkrievijā ir papilnam tādu pamestu ciemu, kādus grib rādīt tūristiem atsvešinājuma zonā.

Iepriekš Poļesjes Valsts radiācijas un ekoloģijas rezervāta direktora vietnieks pastāstīja, ka vienas dienas laikā atsvešinājuma zonā tūrists saņems mazāku radiācijas devu nekā aviācijas lidojuma laikā lidmašīnā.

Jāpiebilst, ka runa ir par plānotu tūrismu atsvešinājuma zonā, tātad tūristu grupai ir jādodas pa rezervāta darbinieku izstrādātu maršrutu, jo citviet radiācijas fons ir daudz augstāks un bīstamāks.

Ziņu lente
0