Par biznesmeni Martinsonu iemaksāta Latvijas vēsturē trešā lielākā drošības maksa

© Sputnik / Sergey MelkonovВорота Рижской центральной тюрьмы
Ворота Рижской центральной тюрьмы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pērn pret tik pat lielu drošības maksu, pusmiljonu eiro, no cietuma tika izlaists bijušais maksātnespējas administrators Māris Sprūds.

RĪGA, 4. aprīlis – Sputnik. Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa saņēmusi apstiprinājumu par pusmiljona eiro drošības naudas iemaksu par "Rīgas satiksmes" iepirkumu lietā aizdomās turamo uzņēmēju Māri Martinsonu, raksta Mixnews.lv.

Tādējādi jau vakar Martinsons tika izlaists no Rīgas Centrālcietuma. Pusmiljons eiro – tā ir viena no trim Latvijas vēsturē lielākajām drošības maksām.

Atgādināsim, ka decembrī "Rīgas satiksmes" iepirkumu kriminālprocesa ietvaros tika arestēti seši cilvēki, tostarp arī Māris Martinsons, trīs no viņiem jau ir iznākuši brīvībā pret drošības maksu. Pirmais, nedēļu pēc aizturēšanas, brīvībā iznāca uzņēmējs Aleksandrs Krjačeks. Vēlāk tiesa pret 100 tūkstošu eiro drošības maksu atbrīvoja "Rīgas satiksmes" Infrastruktūras un attīstības departamenta vadītāju Igoru Volkinšteinu, savukārt pret 70 tūkstošu eiro drošības maksu – biznesmeni Edgaru Teterovski.

Kurš vēl tika atbrīvots pret tik iespaidīgu drošības maksu

Pret drošības maksu tādā pašā apjomā 2018. gada 16. februārī tika atbrīvots bijušais maksātnespējas administrators Māris Sprūds, kurš tika aizturēts 2017. gada jūnijā. Prokuratūra izvirzīja Sprūdam apsūdzību naudas izspiešanā un atmazgāšanā. Viņš noliedza visas apsūdzības, un viņu izlaida no cietuma pret drošības maksu 500 tūkstošu eiro apmērā, kurus viņš savāca rekorda cienīgu divu dienu laikā.

Нил Ушаков на съезде партии Согласие - Sputnik Latvija
"Šis ir budžets, par kuru nav kauns balsot": Ušakovs pamatoja "Rīgas satiksmes" dotācijas

Māris Sprūds tika aizturēts sakarā ar "Trasta komercbankas" likvidācijas procesu, 2018. gada janvārī pret viņu, maksātnespējas administratoru Ilmāru Krūmu un vēl četriem aizdomās turamajiem tika iesākta krimināllieta sakarā ar apsūdzību naudas izspiešanā. Saskaņā ar policijas versiju, seši apsūdzētie izspieda lielas summas "Trasta komercbankas" kreditoriem, kā arī draudēja viņiem, ka viņu nauda var tikt pasludināta par nelegāli iegūtu.

Tāpat Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārbaudīja ziņas, ka Sprūds un augsta finanšu sektora amatpersona izspieda kukuļus lielākajam Norvik bankas akcionāram Grigorijam Guseļņikovam. Associated Press intervijā baņķieris paziņoja, ka ar kukuļu izspiešanu ir saistīts Latvijas Bankas vadītājs Ilmārs Rimšēvičs. Pats Rimšēvičš to kategoriski noliedza. Viņš tika aizturēts sakarā ar aizdomām par 100 tūkstošu eiro kukuļa izspiešanu un saņemšanu, taču vēlāk izlaists brīvībā pret drošības maksu tādā pašā apmērā.

Ziņu lente
0