Brīvības piemineklis un Vanšu tilts iegrims tumsā: Rīgā atzīmēs "Zemes stundu"

© Sputnik / Sergey MelkonovПамятник Свободы
Памятник Свободы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
latvija piedalīsies akcijā "Zemes stunda": uz vienu stundu izslēdzot gaismu un elektriskās iekārtas, katrs var dāvāt savu artavu dabas aizsardzībā.

RĪGA, 30. marts — Sputnik. Sestdien, 30. martā 13. reizi notiks ikgadējā starptautiskā akcija "Zemes stunda". Tās ietvaros Pasaules dabas fonds aicina visus planētas iedzīvotājus uz vienu stundu izslēgt gaismu un elektriskās iekārtas.

"Zemes stunda" – simboliska akcijas, kuras mērķis ir nevis elektrības ekonomika, bet gan vēlme piesaistīt uzmanību apkārtējās vides problēmām. Cilvēki, kuri "Zemes stundā" atsakās no enerģijas patēriņa, liecina, ka viņiem nav vienaldzīga planētas nākotne.

​Lai piedalītos akcijā, 30. martā pl. 20.30 izslēdziet gaismu un pavadiet vienu stundu bez elektrības.

​Sestdien Rīgā "Zemes stundas" ietvaros tiks atslēgta Brīvības pieminekļa un Vanšu tilta, kā arī Rātsnama un Melngalvju nama dekoratīvais apgaismojums. Uz vienu stundu tumsā grims arī dzelzceļa tilti.

2018. gadā Rīgā tapat tika atslēgts Rātsnama un Melngalvju nama, Brīvības pieminekļa un Vanšu tilta apgaismojums.

2017. gadā akcija sapulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu – "Zemes stundā" piedalījās 184 pasaules valstis.

Ziņots, ka uz stundu tumsā iegrima Bigbens un Vestminsteras pils, Eifeļa tornis, Kolizejs, Ēģiptes piramīdas, sv. Pētera bazilika, Atēnu akropole, Sidnejas operterātris, Empire State Building Ņujorkā, Kremlis, Lielais teātris un Kristus Glābēja katedrāle Maskavā. 

Ziņu lente
0