Reirs: ārzemju bizness nesaprot latviski un nezina, ka "te viss ir slikti"

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр финансов Янис Рейрс подал бюджет на 2019 год в Сейм
Министр финансов Янис Рейрс подал бюджет на 2019 год в Сейм - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunieši Latvijā baidās uzsākt savu biznesu, jo no visām pusēm skan, ka valstī viss ir slikti, uzņēmējus žņaudz ar nodokļiem un citas lietas; jāskatās uz ārzemnieku piemēru: viņi neko neklausās un strādā kā var, paziņoja Jānis Reirs.

RĪGA, 28. marts – Sputnik. Latvijas iedzīvotājiem, kuri vēlas uzsākt savu biznesu, mazāk jāpievērš uzmanība negatīvam. Ārzemju tīkli labi jūtas Latvijā – tur neprot latviešu valodu, nelasa vietējās avīzes un nezina, ka "Latvijā viss ir slikti", paziņoja valsts finanšu ministrs Jānis Reirs pasākumā "Nodokļu (ne)reforma", kurš notika Biznesa augstskolā "Turība", vēsta Dienas Bizness.

Reirs kritizēja Latvijas esošo mikrouzņēmumu nodokļu režīmu, kuru, pēc būtības, var piemērot arī jaunam biznesam, jo, pēc viņa domām, tas sevi neattaisno.

"Mums iznāk tā, ka ar šī nodokļa palīdzību valsts savā veidā atbalsta negodīgu konkurenci, ļaujot maksāt nodokļus nepilnā apjomā. Iznāk absurda situācija: uzņēmums, kurš pilnībā maksā nodokļus, ir spiests bankrotēt, jo neiztur konkurenci. Savukārt mikrouzņēmums, kurš ietaupa naudu nodokļos, jūtas lieliski," - pateica Reirs.

Nauda un medicīna - Sputnik Latvija
Sešus miljonus medicīnai saņems no mikrouzņēmumiem un bagāto vīru sievām

Taču pagaidām šo nodokļu režīma veidu atcelt netiek plānots – vispirms ir jāveic analīze. Izmaiņas Latvijas nodokļu sistēmā ir iespējamas ne agrāk kā 2021. gadā, piebilda viņš.

Pēc viņa sacītā Latvijas iedzīvotājiem nav jābaidās uzsākt biznesu, neraugoties ne uz kādām iespējamām nodokļu izmaiņām, un mazāk jāpievērš uzmanība uz apkārt valdošo negatīvu.

"Paskatieties, Latvijas tirdzniecības nozarē gandrīz nav nacionāla biznesa, izņemot Mego un Depo. Lielākoties strādā lieli ārvalstu tīkli. Un tas viss tāpēc, ka jau studentu solā jaunieši visur tik vien kā dzird: "Latvijā viss ir slikti", "Bizness neizdzīvos Latvijā" un tamlīdzīgi. Bet kāpēc tad ārzemju tīkli Latvijā jūtas neslikti? Viņi vienkārši nesaprot latviski un strādā kā var (…) Viņi nelasa vietējo presi, un viņiem viss ir labi," - pateica Reirs.

Ziņu lente
0