Policija reaģēja uz karogu ar sēru lenti no atkritumu maisa

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг Латвии с траурной ленточкой
Флаг Латвии с траурной ленточкой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgā nezināms "meistarotājs" izkāra karogus ar sēru lentēm, kuras darinātas no melna polietilēna.

RĪGA, 27. marts – Sputnik. Rīgā 1949. gada 25. marta deportāciju upuru piemiņas dienā parādījās divi pašdarināti sēru karogi, kuri izraisīja kādam garāmgājējam tik lielu sašutumu, ka viņš vērsās raidījumā Bez Tabu. Spriežot pēc viņa uzņemtajām bildēm, pie karogiem sēru lentes vietā piestiprinātas melnas strēmeles, kuras izgrieztas no atkritumu plastmasas maisa vai kaut kā līdzīga.

Raidījuma žurnālisti pēc vērīgā pilsoņa signāla saņemšanas devās uz norādīto adresi Krišjāņa Valdemāra ielā, kur tika manīti karogi, taču ap pusdienlaiku pārkāpumi jau tika novērsti.

Rīgas Pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis, aplūkojot fotogrāfijas, paziņoja, ka šādu karogu parādīšanās ir nepieļaujama.

"Ministru kabineta noteikumos ir precizēti karoga un sēru lentes parametri, tā nevar būt plastikāta strēmele, bet tai jābūt auduma lentei, kura nav arī caurspīdīga. Vēl es vēlētos piebilst, ka likums paredz, ka karogs svētku un sēru dienās ir jāizkar, taču atbildība par tā neizkāršanu paredzēta tikai juridiskām personām," - paziņoja Rīgas Pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

"Ja jūs esat fiziska persona un jums nav atbilstoša noformējuma, tad labāk neizrādīt necieņu karogam un neizkārt to vispār, nekā izkārt nepiemērotā stāvoklī," - piebilda viņš.

Ziņu lente
0