Deputāti piedāvā piešķirt naudu Bezvests.lv

© Bezvests.lv Поисковые операции Bezvests.lv
Поисковые операции Bezvests.lv  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Deputāti aicina Ministru Kabinetu noteikt kārtību daļējai valsts finansējuma izmantošanai brīvprātīgo meklēšanas darbu dalībnieku darbības nodrošināšanai.

RĪGA, 25. marts – Sputnik. Daži Saeimas opozīcijas deputāti iesnieguši valsts budžeta projektam piedāvājumu piešķirt 22 324 eiro biedrībai Bezvests.lv, kura nodarbojas ar pazudušu cilvēku meklēšanu, vēsta Jauns.lv.

Piedāvājumu iesniedza deputāti Didzis Šmits, Karina Sprūde, Linda Liepiņa un Iveta Benhena-Bēkena (KPV LV) un neatkarīgi deputāti Aldis Gobzems un Jūlija Stepaņenko.

Bezvest.lv brīvprātīgie meklējumos. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Bezvests.lv meklē pazudušu vīrieti

Tāpat viņi aicina Ministru Kabinetu izdot noteikumus, kuri nosaka kārtību daļējam valsts finansējumam un tā izmantošanai brīvprātīgo meklēšanas darbu dalībnieku darbības un to ekipējuma nodrošināšanai efektīvākai pazudušu cilvēku meklēšanai.

Meklējumu organizācija Bezvests.lv tika izveidota pirms desmit gadiem. Pa šo laiku organizācijas brīvprātīgie vairākkārt veikuši veiksmīgus pazudušu cilvēku meklēšanas darbus, izstrādājuši mobilo aplikāciju meklēšanas darbu atvieglošanai un koordinēšanai, kā arī speciālas SOS-rokassprādzes bērniem, sirmgalvjiem un tiem, kam ir veselības traucējumi.

Tāpat organizācija sniedz palīdzību pazudušo meklējumiem Lietuvā un Igaunijā.

Ziņu lente
0