Latvija – viena no ES antilīderēm darba apmaksas stundas likmes ziņā

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Люксембург
Города мира. Люксембург - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vislabākā situācija vērojama Rietumeiropas valstīs. Darba apmaksas stundas likmes augstākie rādītāji reģistrēti Luksembrugā.

RĪGA, 24. marts – Sputnik. Latvija ieņēmusi sesto vietu starp Eiropas Savienības dalībvalstīm, kurās darbinieku algas stundas likme ir viszemākā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Eurostat datiem.

Pētījuma rezultāti par 2016. gadu liecina, ka vismazāk maksā Bulgārijā (mazāk nekā 4 eiro par stundu darba) un Rumānijā. Polijā maksā aptuveni 5 eiro stundā. Tai seko Ungārija un Lietuva (aptuveni 6-7 eiro stundā).

Mazliet labāka situācija ir Latvijā – tā apsteigusi Lietuvu par vienu pozīciju, un Igaunijā. Taču šīs valstis tik un tā tālu atpaliek no vidējās darba samaksas ES, kas sastāda 23 eiro stundā. Vislabākā situācija ir Rietumeiropas valstīs. Augstākie darba samaksas stundas likmes rādītāji ir Luksemburgā, kur par stundu darba iespējams saņemt 44 eiro. Otrajā vietā aiz tās seko Dānija, bet līderu trijnieku noslēdz Beļģija. Starp līderiem ierindojusies arī Nīderlande un Francija, bet Vācija ieņēmusi sesto vietu.

Ziņu lente
0