Iestājies prestižā augstskolā Krievijā: tiek pieņemti pieteikumi eksāmenu kārtošanai Rīgā

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasДемонстрация единого государственного экзамена по географии
Демонстрация единого государственного экзамена по географии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība sākusi pieņemt pieteikumus vienotā valsts eksāmena kārtošanai Rīgā 2019. gada maijā un jūnijā.

RĪGA, 23. marts — Sputnik. Latvijas iedzīvotājiem ir vēl viena iespēja iestāties prestižā Krievijas augstskolā: šogad Rīgā tiks organizēts Krievijas vienotais valsts eksāmens (VVE). Par to savā lapā Facebook informēja Krievijas vēstniecība Latvijā.

Diplomātiskā misija norādīja, ka eksāmeni noritēs šī gada maijā un jūnijā.

"VVE paver plašas iespējas iestāties vadošajās Krievijas augstskolās. Turklāt jūs varēsiet iepazīties ar Krievijas vispārizglītojošo iestāžu valsts gala atestācijas prasībām," – informēja vēstniecība.

Lai nokārtotu eksāmenu, jāiesniedz pieteikums līdz 1. aprīlim. Tas jānosūta vēstniecībai pa elektronisko pastu rusembas@ml.lv.

Vēstulē jānorāda sava kontaktinformācija un priekšmetu saraksts, kuros pretendents vēlas nokārtot eksāmenu.

Diplomātiskā misija atzīmēja, ka VVE nav obligāts ārvalstu pilsoņiem, kuri iestājas augstskolās Krievijā, taču tā ir lieliska iespēja pārbaudīt savas zināšanas.

Vienotais valsts eksāmens ir gala atestācijas forma, to kārto visi Krievijas skolu absolventi. Gandrīz visas Krievijas augstskolas nosaka priekšmetu kompleksu un eksāmenā saņemto minimālo punktu skaitu katrā no tiem, kas nepieciešams, lai iestātos augstskolā. Saņemot vajadzīgos punktus attiecīgajos priekšmetos, iespējams pretendēt uz vietu Krievijas augstskolā.

Всероссийский географический диктант в регионах России - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāji var iesniegt dokumentus studijām Krievijas augstskolās

Pārbaudes notiek rakstiski krievu valodā (izņemot VVE svešvalodās).

Iepriekš jau vēstīts, ka Latvijas pilsoņi un nepilsoņi, kā arī LR teritorijā pastāvīgi dzīvojošie Krievijas pilsoņi var iestāties Krievijas augstskolās atbilstoši KF Izglītības un zinātnes ministrijas kvotai.

Dokumentu iesniegšana saskaņā ar šo programmu nākamajam mācību gadam jau ir beigusies – komisija jau izvēlējusies pretendentus, kuri saņēmuši kvotu.

Ziņu lente
0