LIAA vadītājs preses konferencē pārmeta melus ekonomikas ministram

CC BY-SA 2.0 / Ieva Ābele, Saeima / Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ekonomikas ministra Ralfa Nemiro apsūdzības Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras darbiniekiem var dārgi maksāt valstij.

RĪGA, 22. marts – Sputnik. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols preses konferencē apsūdzēja ekonomikas ministru Ralfu Nemiro (KPV LV) par valsts reputācijas iedragāšanu un vairāku miljonu zaudējumu nodarīšanu aģentūrai, raksta Mixnews.lv.

Otrdien Valsts policija aizturēja piecus cilvēkus, kuri, iespējams, saistīti ar Ditton holdingu Daugavpilī, sakarā ar aizdomām pār krāpšanos ar ES fondiem par kopsummu apmēram 4 miljonu eiro apmērā. Sarunā ar telekanālā LTV Nemiro paziņoja, ka ar lietu ir saistīti LIAA darbinieki.

Eiro naudaszīmes - Sputnik Latvija
Ārvalstu investori aiziet no Latvijas

Ozols savā Twitter lapā nosauca ministra vārdus par meliem un preses konferencē atkārtoja šo apgalvojumu.

"Tas, ko teica Nemiro, ir meli. Ir liela atšķirība, vai LIAA, sadarbojoties ar Valsts policiju, palīdzējusi novērst nelikumības, vai LIAA ir piedalījusies nelikumībās. Virsrakstiem, ka LIAA darbinieki ir piedalījušies krāpšanā, ir lielas negatīvas sekas. Iespējams, Nemiro ir jauns un nepieredzējis, bet LIAA nav iesaistīta krāpšanā," – uzsvēra Ozols.

Viņš uzskata, ka ministram ir jāsniedz publiska atvainošanās iestādes darbiniekiem un skaidri jāpaziņo, ka LIAA nav saistīta ar krāpšanos ar ES fondiem.

Pēc Ozola sacītā, "ir notikusi rupja kļūda ar milzīgām sekām valsts reputācijai", jo LIAA nodarbojas ar ārzemju investīciju piesaisti, sadarbojas ar vēstniecībām, nodrošina dalību starptautiskās izstādēs, organizē premjerministra vizītes un nodarbojas ar cietiem ar valsts imidžu saistītiem jautājumiem.

"Skāde ir mērāma miljonos, un paies gadi, lai to izlabotu. Piemēram, vakar tikos ar Ķīnas pārstāvjiem, kuri pauda bažas par izskanējušo informāciju. Latvija investīciju piesaistē konkurē ar pārējām valstīm, un pēc šādām ziņām investori var lemt veikt ieguldījumus, piemēram, Lietuvā," – uzsvēra Ozols.

Uz jautājumu par to, vai kādreiz konstatētas kaut kādas kļūdas ES fondu administrēšanā, Ozols atbildēja, ka tik "lielā saimniecībā" kā LIAA gadās kļūdas, pieciem darbiniekiem piemēroti disciplinārie sodi, turklāt šie cilvēki iestādē vairs nestrādā.

"Piecpadsmit gadu laikā LIAA darbinieku rīcībā nav konstatēts neviens krimināla rakstura pārkāpums," pateica direktors, piebilstot, ka arī šobrīd neviens LIAA darbinieks netiek turēts aizdomās par ES fondu izkrāpšanu.

Ziņu lente
0