Latvijā gada laikā konstatēti 17 pozitīvi dopinga testu rezultāti

© AP Photo / Matt DunhamНабор для допинг-контроля, изготовленный компанией Berlinger
Набор для допинг-контроля, изготовленный компанией Berlinger - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visbiežāk tiek pārbaudīti vieglatlēti, velosipēdisti un bobslejisti.

RĪGA, 21. marts — Sputnik. Latvijā 2018. gadā konstatēti 17 dopinga kontroles pārkāpumi, vēsta Latvijas Antidopinga birojs savā lapā Facebook.

No šīm 17 lietām, kas saistītas ar antidopinga noteikumu pārkāpumiem, 13 gadījumos konstatētas aizliegtas vielas analīzēs, trīs sportisti atteikušies iziet dopinga testu, vēl viens gada laikā trīs reizes izrādījies nepieejams dopinga kontroles darbiniekiem – arī tas ir nopietns pārkāpums.

Sportistu vārdi atskaitē nav publicēti, taču pēdējā gadījumā ir zināms, ka pārkāpējs ir Roberto Puķītis (šorttreks). Atgādināsim arī Inetas Radevičas skandalozo lietu, kuras dopinga analīze 2012. gada Olimpiskajās spēlēs pēc atkārtotas pārbaudes devusi pozitīvu rezultātu. Taču viņas lietu vada starptautiskās instances, un Latvijas statistikā tā nav iekļauta.

Тренер латвийских скелетонистов  Дайнис Дукурс - Sputnik Latvija
Dainis Dukurs: Aleksandrs Zubkovs ož pēc dopinga

Salīdzinājumā ar dopinga noteikumu pārkāpumiem agrākajos gados, Latvijā 2018. gadā vērojams būtisks pieaugums: 2017. gadā bija reģistrēts tikai viens gadījums. Lielākais dopinga noteikumu pārkāpumu skaits periodā kopš neatkarības atjaunošanas Latvijā bija fiksēts 2016. gadā – deviņi incidenti.

Kopumā aizvadītajā gadā antidopinga dienesta darbinieki veikuši 736 pārbaudes – 351 analīze ņemta sacensību laikā, 345 – starpsacensību periodā.

Antidopinga pārbaudes Latvijā visbiežāk tiek veiktas vieglatlētikā (109 testi), velosportā (54) un bobslejā (45).

Ziņu lente
0