Atbilde Rinkēvičam: Krievijai nav vajadzīgs tilts uz Rietumiem

© Sputnik / Ирина Калашникова / Pāriet pie mediju bankasМихаил Швыдкой
Михаил Швыдкой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daudzas valstis gribētu kļūt par vidutājiem starp Krieviju un Rietumiem, taču Krievija ir Eiropas valsts, norādīja Krievijas bijušais kultūras ministrs Mihails Švidkojs.

RĪGA, 20. marts — Sputnik. Krievijai nav vajadzīgi tilti un starpnieki attiecību veidošanai ar Rietumiem, norādīja Krievijas bijušais kultūras ministrs, mākslas zinātnieks Mihails Švidkojs intervijā radio Baltkom.

Savu viedokli viņš pauda, komentējot Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča interviju. Diplomāts stāstīja, ka pēc neatkarības iegūšanas Latvija uzskatījusi sevi par tiltu starp Rietumiem un Austrumiem, kura simbols cita starpā bija transports un finanšu pakalpojumi.

"Mēs runājam angliski un krieviski, mums bija zināšanas par bijušās Padomju Savienības telpu, un mums bija attīstīta banku sistēma," - atzīmēja ministrs.

Taču, pēc viņa vārdiem, pēc skandāla ar banku ABLV Latvija pārvērtējusi savu vietu starptautiskajā arēnā.

"Es augstu vērtēju Latvijas Ārlietu ministriju, taču Krievijai nav vajadzīgs tilts starp to un Rietumiem. Daudzas valstis gribētu kļūt par starpniekiem. Piemēram, es atgriezos no Berlīnes – mums nav vajadzīgs tilts ar Vāciju. Nav vajadzīgs tilts starp mums un Franciju, ASV. Tā ir ilūzija. Krievijas intereses meklējamas gan Austrumos, gan Rietumos, tomēr mēs esam Eiropas valsts. Mana ilggadējā pieredze saziņā ar dažādiem partneriem liecina, ka starpnieki mums nav vajadzīgi. Ja mums ir problēma ar Lielbritāniju, mums nepalīdzēs nekāds starpnieks," – paskaidroja Švidkojs.

Ziņu lente
0