Koalīcija var palielināt skolotāju algu

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasУчитель в классе математики
Учитель в классе математики - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad var atrast naudu algu palielināšanai skolotājiem, taču apmaiņā pret reformu veikšanu izglītībā.

RĪGA, 19. marts — Sputnik. Algas skolotājiem tomēr varētu paaugstināt jau šogad, ziņo BB.lv.

Ministru kabinets apstiprināja budžeta likumprojektu 2019. gadam, kurā nav paredzēts piešķirt papildu līdzekļus algu palielināšanai pedagogiem līdz 750 eiro, lai gan iepriekš tika panākta vienošanās par to, ka algas tiks palielinātas. Atbildē Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) nolēma rīkot protesta akciju, kā arī aicināja Eiropas Komisiju ietekmēt Latvijas valdību.

Премьер-министр Латвии Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Kučinskis: Es nebalsošu par budžetu bez skolotāju algu palielināšanas

Pirmdien pēc koalīcijas sēdes premjers Krišjānis Kariņš paziņoja, ka koalīcijas partijas piedāvās skolotājiem vienošanos, saskaņā ar kuru budžeta likumprojektos būs paredzēts, ka šogad tiks izskatīta iespēja palielināt skolotāju atalgojumu, ja tam būs nepieciešamie līdzekļi un tiks veiktas reformas izglītībā.

Koalīcija aicina LIZDA uz sadarbību, nevis uz pretnostatījumu, teica premjers. Otrdien, 19. martā, arodbiedrības pārstāvji uzaicināti uz Ministru kabinetu, lai apspriestu vienošanos.

Kariņš uzsvēra, ka reformu veikšanai ir jāapvieno valdība, arodbiedrība un pašvaldības. Ja budžets pildītos tā, ka būtu iespēja pārdalīt līdzekļus, tad tiktu izskatīta iespēja uz 1.septembri palielināt pedagogu algas - šādu apņemšanos varētu ierakstīt 2019.gada budžeta likumā.

Par to, ka pedagogu algu palielināšanai jābūt saistītai ar reformām izglītībā - optimizāciju un kvalitātes kritērijiem – vairākkārt paziņoja ne tikai spēkā esošā, bet arī iepriekšējā valdība.

Ziņu lente
0