Katrs otrais Latvijas iedzīvotājs ir pārliecināts, ka valsts attīstās nepareizā virzienā

© Sputnik / Sergey MelkonovМарш в защиту русских школ "Наш выбор". 15 сентября 2018 г.
Марш в защиту русских школ Наш выбор. 15 сентября 2018 г. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc jaunās valdības apstiprināšanas iedzīvotāji arvien pesimistiskāk vērtē Latvijas perspektīvas.

RĪGA, 18. marts — Sputnik. Jau trešo mēnesi pēc kārtas Latvijas iedzīvotāju noskaņojums turpina pasliktināties, liecina pētījumu centra SKDS aptauja. Šādus rezultātus publicēja centra direktors Arnis Kaktiņš.

Sociologs atgādināja, ka novembrī, pēc Saeimas vēlēšanām, Latvijas optimisms sasniedzis vēsturisko maksimumu, bet pēc tam iedzīvotāju noskaņojums tikai pasliktinās, turklāt dažos rādītājos diezgan strauji.

"Mēneša laikā visvairāk ir pasliktinājies kopējās situācijas valstī attīstības virziena vērtējums (to īpatsvars, kuri uzskata, ka situācija Latvijā kopumā attīstās nepareizā virzienā, ir pieaudzis jau līdz 52%) un Latvijas ekonomikas stāvokļa izmaiņu vērtējums," - raksta Kaktiņš.

​Kopējais situācijas attīstības virziena vērtējums valstī samazinājās par astoņiem punktiem, bet ekonomikas stāvokļa vērtējums - par pieciem punktiem.

Iepriekš Kaktiņš publicēja datus par to, ka vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju neseko līdzi valsts politiskās dzīves notikumiem.

"Diez, vai tas būtu tāpēc, ka Latvijas politiskā dzīve un tās notikumi lēnām un pamazām kļūst aizvien nebaudāmāki?" - jautā sociologs.

Ziņu lente
0