Latvijas iedzīvotāji pastāstīja par savām iemīļotākajām bankām

© Sputnik / Sergey Melkonov"Солнечный камень" - Офис Swedbanka
Солнечный камень - Офис Swedbanka - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Populārāko Latvijas banku četrinieks nemainās jau vairākus gadus.

RĪGA, 18. marts — Sputnik. Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju izmanto galvenokārt četru banku pakalpojumus, vēsta "MK Latvija".

Saskaņā ar socioloģiskās aptaujas datiem, ko veica SKDS pēc aģentūras LETA pasūtījuma, pēdējā laikā 65,3% aptaujāto izmantoja Swedbank, 33,3% - SEB, 23,6% - Citadele 15,7% - Luminor banku pakalpojumus.

Евро - Sputnik Latvija
Rinkēvičs atzina: ASV aizbildnība nav saderīga ar krievu naudu

Citu banku popularitāte ir ievērojami mazāka. PrivatBank pakalpojumus pērn izmantoja 2,8% iedzīvotāju, PNB bankas - 2,1%, Latvijas filiāles BigBank - 2,1%, BlueOrange Bank - 1,6%, Meridian Trade Bank - 1%, bet citas bankas nosauca mazāk par 1% aptaujāto.

Situācija īpaši nav mainījusies salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu aptaujas datiem. 2018. gadā populārākie arī bija Swedbank, SEB Banka, Citadele un Luminor, bet 2017. gadā ceturto un piekto vietu savā starpā dalīja DNB Bank un Nordea, kas apvienoja savu biznesu Baltijā un izveidoja Luminor.

Interesanti, ka pirmais piecinieks tās ir tā saucamās "skandināvu bankas": Swedbank un SEB Banka - zviedru, bet Luminor - norvēģu. Vienīgā Latvijas banka populārāko vidū ir Citadele.

Populāro banku reitings nemainās atkarībā no tautības, vecuma, ienākumu apmēra un aptaujāto dzīvesvietas.
2019. gada februārī  aptaujā piedalījās vairāk nekā 1000 Latvijas iedzīvotāju.

Ziņu lente
0