Krievijas militārie inspektori apmeklēs bāzi Ādažos

© Sputnik / Sergey MelkonovВъезд на военную базу Адажи, где расквартирован американский контингент
Въезд на военную базу Адажи, где расквартирован американский контингент - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas inspektori pārbaudīs Latvijas sniegto ziņu par sauszemes spēku mehanizētās kājnieku brigādes atbilstību patiesībai.

RĪGA, 17. marts — Sputnik. Krievijas pārstāvji laikā no 18. līdz 20. martam apmeklēs militāro bāzi Ādažos Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) pasākumu ietvaros saskaņā ar Vīnes līgumu par bruņojuma kontroli, informēja LSM, atsaucoties uz Latvijas Ārlietu ministrijas sniegto informāciju.

Inspekcijas ietvaros sauszemes bruņoto spēku mehanizētās kājnieku brigādes dislokācijas vietā Krievijas militārpersonas pārliecināsies, vai informācija par brigādi, ko Latvijas valsts ik gadus iesniedz EDSO, atbilst reālajai situācijai.

Канадский военный из сводного батальона НАТО в Латвии готовит гребешки - Sputnik Latvija
Kareive sūdzas par "neestētiskajām" ainām Ādažu militārās bāzes ēdnīcā

Pagājušo reizi Krievijas pārstāvi ieradās vizītē 2018. gada 20.-23. novembrī.

EDSO kvotas paredz, ka Latvijas pienākums ir uzņemt vienu vērtējuma vizīti un trīs bruņojuma kontroles inspekcijas vizītes gadā.

Tieši tāpat arī Latvija nosūta pārstāvjus inspekcijas braucienos uz citām EDSO valstīm.

2011. gadā parakstītais Vīnes dokuments paredz plašu informācijas apmaiņu par militārajiem spēkiem, aizsardzības plānošanu un militārajiem budžetiem. Tāpat EDSO valstis informē viena otru par noteikta tipa militāro darbību, uzaicina novērotājus un organizē inspekcijas.

Dokumenta mērķis – tālāka uzticēšanās un drošības stiprināšana dalībvalstu starpā (EDSO ietver 57 valstis Eiropā, Āzijā un Amerikā).

Ziņu lente
0