"Man nepatīk Latvija": valsti pametis pazīstams basketbolists

© Sputnik / Sergey MelkonovБывший игрок сборной Латвии по баскетболу Кристапс Валтерс выиграл конкурс по трёхочковым броскам во время "Матча берегов" по баскетболу
Бывший игрок сборной Латвии по баскетболу Кристапс Валтерс выиграл конкурс по трёхочковым броскам во время Матча берегов по баскетболу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Basketbolists Kristaps Valters pametis Latviju. Tagad viņš strādā tūrisma sfērā, un saņem trīskārt lielāku algu nekā basketbola izlases galvenais treneris.

RĪGA, 15. marts — Sputnik. Latvijas basketbola izlases bijušais spēlētājs Kristaps Valters apmeties Francijā un paziņojis, ka neplāno atgriezties dzimtenē. "Man nepatīk Latvija," – viņš pastāstīja intervijā žurnālam Privātā Dzīve.

Pēc sportista karjeras beigām Valters sekmīgi strādāja par treneri, taču tagad dzīvo Ansi pilsētā Francijas austrumos un pievērsies tūrismam – tas ienes vairāk naudas nekā basketbols.

"Pārorientējos uz tūrismu un esmu apmierināts ar savu dzīvi. Pelnu ļoti labu naudu – trīs reizes vairāk nekā Latvijas basketbola izlases galvenais treneris," — paziņoja bijušais sportists.

Viņš piezīmēja, ka diezin vai atgriezīsies uz pastāvīgu dzīvi Latvijā.

"Ar Latviju savu dzīvi vairāk nesaistu. Man nepatīk Latvija, tā man ir par mazu. Man vajag kaut ko lielāku un plašāku. Diez vai kādreiz atgriezīšos uz pastāvīgu dzīvi. Varu atbraukt, apciemot radiniekus, taču savu dzīvi labprātāk saistītu ar Franciju," — uzsvēra Valters.

Viņš piebilda, ka nav galīgi atmetis domu par trenera darbu, taču viņu aizvainojusi Latvijas Basketbola federācija, kas sagādājusi viņam negatīvu reputāciju.

"Skumji, ka 20 dzīves gadus esmu veltījis basketbolam, bet cilvēki internetā raksta, ka es savu talantu esot nodzēris. Muļķības! (..) Es biju tādā līmenī, lai varētu spēlētu NBA, taču mēs bijām Padomju Savienības bērni..." — teica Valters.

Viņš ir Rīgas VEF, PSRS un Latvijas izlašu pazīstamā spēlētāja Valda Valtera dēls, Sanda Valtera jaunākais brālis. Profesionālo karjeru sāka 17 gadu vecumā, kad divas sezonas spēlēja "Brocēni/LMT" komandā sava tēva vadībā. Pēc tam ar nelieliem pārtraukumiem Turcijā un Grieķijā četras sezonas spēlēja Rīgas "Skonto" komandā. Kopš 2004. gada 11 gadus pavadīja ārzemēs – spēlēja Vācijā, Itālijā, Krievijā un citās valstīs.

Labāko posmu karjerā pavadīja Itālijā. Komandā "Unikaha" (Malaga) guva labākos rezultātus karjerā: Eiropas līgā 14 mačos vidēji pavadīja pa 20 minūtēm laukumā, izcīnīja 8,2 punktus un nodrošināja 3 rezultatīvas piespēles spēlē.

Latvijas izlases sastāvā Valters piedalījies četros Eiropas čempionātos (2001., 2003., 2005., 2009.), pēc 2009. gada izlasē vairs nespēlēja, jo tika diskvalificēts uz trim gadiem par disciplīnas pārkāpumiem.

Sarunā ar Privāto dzīvi Valters atgādināja, ka, pateicoties LBS, Latvijā viņam esot uzspiests negatīvs zīmogs.

"Nebiju paraugpuika un pieļāvu kļūdas, bet ar savu darbu, manuprāt, esmu pierādījis, ka esmu daudz labāks, nekā viens otrs treneris uzskatīja. Piecus gadus spēlēju vienā no spēcīgākajiem Spānijas basketbola klubiem, četrus – Turcijā. Esmu Latvijas vārdu nesis pasaulē. Mēs ar Jāni Blūmu savulaik bijām pirmie latviešu basketbolisti, kas spēlēja Spānijā, bet cilvēki jau to neatceras," – noteica bijušais basketbolists.

Ziņu lente
0