Plānots atcelt atlaides gandrīz visos zilibaltajos mikroautobusos Rīgā

© Foto : facebook / Rīgas mikroautobusu satiksmeЛатвийская компания Rigas mikroautobusu satiksme
Латвийская компания Rigas mikroautobusu satiksme - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Rīgas satiksme" uzskata, ka nav rentabli dotēt no pilsētas budžeta paaugstināta servisa pakalpojumus.

RĪGA, 15. marts — Sputnik. No 13 mikroautobusu maršrutiem, kuros rīdzinieki līdz šim varēja izmantot atlaides, tiks saglabāti 4 līdz 5 maršruti, pārējās atlaides tiks atceltas. Plānots optimizēt arī mikroautobusu maršrutus, lai tie nekursētu par "Rīgas satiksme" transporta maršrutiem, vēsta Dienas Bizness.

Patlaban "Rīgas mikroautobusu satiksme" apkalpo septiņus tā saucamo eksprebusu maršrurus (tie ir oranži-balti, un brauciens tajos jāapmaksā pilnā apmērā) un 13 maršrutus, kuros rīdzinieki var saņemt atlaidi (studentiem, pensionāriem u.c., transportlīdzekļi iekrāsoti zilā un baltā krāsā).

Рижский троллейбус, архивное фото - Sputnik Latvija
Rīgā tiks slēgti vairāki trolejbusu un tramvaju maršruti

"Rīgas satiksme" valdes loceklis Jānis Meirāns atklāja, ka sadarbība ar RMS sagādā zaudējumus, taču nav plānots atteikties no tās pilnā apmērā. Tā vietā ieteikts atteikties no atlaidēm lielākajā daļā "Rīgas mikroautobusu satiksme" maršrutu.

Meirāns atgādināja, ka pēc atlaižu ieviešanas mikroautobusos cilvēki vairs nešķiro, ar ko braukt. "Mūsu ideja ir mikroautobusus tiešām padarīt par paaugstināta servisa transportiem, kas arī ir sākotnējā ideja," – sacīja valdes loceklis.

Tiks optimizēti arī mikroautobusu maršruti, lai tie nekursētu par "Rīgas satiksme" transporta maršrutiem. Iespējams, tiks slēgts tikai viens maršruts.

Iepriekš maršrutu tīkla optimizācijas plānus anonsēja arī bijušais "Rīgas satiksme" valdes pagaidu priekšsēdētājs Anrijs Matīss. Februāra sākumā viņš paziņoja, ka "Rīgas satiksme" pagaidu valde uzskata par nepieciešamu optimizēt pašreizējo maršrutu tīklu un atlaižu shēmu, citādi "Rīgas satiksme" arī nākotnē cietīs lielus zaudējumus.

 

 

Ziņu lente
0