Vēsturnieks: Latvijas varasiestādes dusmojas, jo nav izdevies izdzīt krievvalodīgos

© фото из архива автораПолитолог Константин Воронов
Политолог Константин Воронов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Asimilācijas vietā krievvalodīgie iedzīvotāji izveidojuši atsevišķu kopienu, uzskata vēsturnieks Konstantīns Voronovs.

RĪGA, 12. marts – Sputnik.Valsts prezidents Raimonds Vējonis paziņoja, ka Eiropas valstīm vajag saliedēties, lai savaldītu Krieviju.

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis ir pāŗliecināts: Maskava īsteno agresīvu politiku savu ģeopolitisko mērķu sasniegšanai. Tādēļ tā jebkurā brīdī var "uzbrukt" kādai no Eiropas valstīm.

Intervijā Sputnik Lietuva vēstures zinātņu kandidāts, Krievijas Zinātņu akadēmijas Pasaules ekonomikas un starptautisko attiecību institūta Eiropas politisko pētījumu nodaļas sektora vadītājs Konstantīns Voronovs pastāstīja, ka Latvijas līderis izplata līdzīgus paziņojumus valsts krievvalodīgo iedzīvoytāju neveiksmīgas integrācijas fonā.

"Acīmredzot viņš runā par plašu diapazonu no mīkstā spēka līdz pārējiem spēka elementiem. Es domāju, viņa aicinājumu sadzirdēs, taču tas nav nekas jauns. Lieta tāda, ka izgāžas viņu iekšpolitikas kurss, kas saistīts ar nepilsoņu – palikušo krievvalodīgo iedzīvotāju integrāciju, asimilāciju," - pauda vēsturnieks.

Voronovs atzīmēja, ka Baltijas republikā ir izveidojusies "divkopienu sabiedrība", kas kaitina Latvijas varasiestādes.

Раймондс Вейонис на востоке Украины, 25 ноября 2018 года - Sputnik Latvija
Maskavā komentēja Latvijas prezidenta vārdus par "Krievijas savaldīšanu"

"Viņi domāja, ka 30 gadu laikā šī problēma atrisināsies. Vieni dosies uz Krieviju, citi tiks integrēti, bet citi aizbrauks uz Eiropu. Šīs cerības nav attaisnojušās. Lai gan ievērojama daļa krievu patiešām aizbrauca uz ES dalībvalstīm, liela daļa ir palikuši, un valstī izveidojusies divkopienu sabiedrība.

Vietējie iedzīvotāji, titulnācija un krievvalodīgie dzīvo atsevišķi, sašķelti, un cerība uz to, ka krievus izdosies integrēt un pat asimilēt šajā titulnācijā, ir izgāzusies. No tā izriet agresivitāte pret krievvalodīgo diasporu," — sacīja vēsturnieks.

Ziņu lente
0