Klusā vieta: Madonas novada iedzīvotājs pie kapsētas audzējis marihuānu

© pixabayСтатуя на кладбище
Статуя на кладбище - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Narkotisko kaņepju sēklas notiesātais iegādājies internetā.

RĪGA, 12. marts — Sputnik. Vidzemes rajona tiesa piespriedusi Madonas novada iedzīvotājam nosacītu cietumsodu par marihuānas audzēšanu un glabāšanu, ziņo Jauns.lv.

Notiesātais internetā iegādājies kaņepju sēklas, no kurām četras pērnā gada pavasarī nelikumīgi iesēja siltumnīcā pie savas mājas. Pēc tam divas no tām viņš nogrieza un paslēpa mājas teritorijā, bet divus atlikušos augus pārstādīja meža masīvā Ļaudonas pagastā pie Mētrienas kapiem, kur tos vēlāk atrada policija.

Посевная конопля - Sputnik Latvija
Krievijas pilsonis mēģinājis izvest uz Lietuvu 133 kilogramus hašiša

Divi izņemtie augi neizžāvētā veidā saturēja 520 gramus marihuānas. Tāpat apsūdzētais ar realizācijas mērķi lielā apjomā nelikumīgi glabāja narkotiskās vielas - viņa garāžā atrada aptuveni gramu izžāvētas marihuānas, saimnieciskā ēkā - 320 gramus, bet siltumnīcā - 250 gramus apreibinošās vielas.

Tiesa piesprieda viņam nosacītu brīvības atņemšanu uz laiku 3 gadi un 1 mēnesis.

Latvijā policija regulāri atklāj siltumnīcas un plantācijas ar marihuānu, turklāt dažās negaidītās vietās - piemēram, pagājušā gada vasarā narkotiskā kaņepe tika atrasta Livonijas ordeņa pils garšaugu vēsturiskajā dārzā (taču, acīmredzami, tas noticis nejaušības pēc).

Tomēr notiek arī kļūdas: piemēram, siltumnīcā Rīgas rajonā Bolderāja auga eksotiskie augi, bet Viļānu novada pensionārei tika izrauti 363 industriālie kaņepju stādi.

Ziņu lente
0