Lieta par svastiku pie Brīvības pieminekļa ir slēgta

© Sputnik / Sergey MelkonovФакельное шествие 18 ноября в Риге
Факельное шествие 18 ноября в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Svastikas pie Brīvības pieminekļa nebija vai tā nepārkāpj likumu, nolēma tiesa.

RĪGA, 12. marts — Sputnik. Tika izbeigta tiesvedība pret Igoru Šiškinu, kas pagājušā gada 18. novembrī pie Brīvības pieminekļa demonstrēja karogus ar svastikai līdzīgu simboliku, vēsta Lsm.lv, atsaucoties uz Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesu.

Šāds lēmums tika pieņemts, pamatojoties uz Administratīvo pārkāpumu kodeksa 239. panta 1. punktu, saskaņā ar kuru lieta ir jāpārtrauc, ja notikums nav noticis vai tajā nav administratīvā pārkāpuma sastāva. Tiesas spriedumu var pārsūdzēt desmit dienu laikā. Vai Valsts policija grasās to izdarīt, pagaidām nav zināms.

Факельное шествие 18 ноября в Риге - Sputnik Latvija
Viedoklis
Naciķu slēptie sapņi: simt krievi nobeigti, 30 tūkstoši iespundēti koncentrācijas nometnēs

Tāpat tiesa izbeidza arī lietu pret Gunāru Dzenīti, viņš pagājušā gada 18. novembrī pie Brīvības pieminekļa arī demonstrēja karogu ar svastikai līdzīgu simboliku.

Sestdien, 16. martā, SS leģionāru piemiņai veltītā gājiena laikā iespējamas līdzīgas provokācijas, vēsta Latvijas Televīzija, atsaucoties uz informācijas avotiem drošības iestādēs.

Nākamajā dienā pēc Neatkarības dienas svinībām Žaņa Lipkes memoriālā muzeja direktore Lolita Tomsone savā Twitter publicēja fotogrāfijas, uz kurām bija attēloti cilvēki ar karogiem ar svastiku un ugunskrustu. Komentatori nekavējoties paziņoja, ka tas ir Igora Šiškina kluba "Par tīru Latviju" karogs.

Latvijas "Apvienības pret nacismu" līderis Jānis Kuzins pieprasīja saukt pie atbildības lāpu gājiena organizatorus par nacistiskās simbolikas izmantošanu. Valsts drošības dienests par to uzsāka pārbaudi un pēc tam nodeva lietu Valsts policijai.

Igors Šiškins bija viens no nelegālās organizācijas "Perkonkrusts" biedriem, kas 1997. gadā mēģināja uzspridzināt pieminekli Atbrīvotājiem. Šiškinam tika piespriests cietumsods un 2001. gadā pēc soda izciešanas beigām viņš tika atbrīvots.

Ziņu lente
0