Dāvana vai dzīvība: pašnāvības mēģinājums 8. martā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Azerbaidžānas galvaspilsētas iedzīvotāja centās izdarīt pašnāvību, kad nebija saņēmusi dāvanu no vīra Starptautiskajā sieviešu dienā.

RĪGA, 10. marts – Sputnik. Svētku diena 8. marts teju kļuva pēdējā Baku iedzīvotājai, kura centās izdarīt pašnāvību, jo vīrs viņai neko neuzdāvināja.

1971. gadā dzimusī sieviete, saskaņā ar Sputnik Armēnija paziņojumu, iesita sev ar nazi strīda rezultātā ar vīru. Viņa tika nogādāta pilsētas Klīniskajā medicīnas centrā ar durtiem ievainojumiem vēderā.

8 марта на Центральном рынке в Риге - Sputnik Latvija
"Latvijas sievietes nav pelnījušas to pazemojumu": atkal iesaka atteikties no 8. marta

Pēc operācijas sieviete pastāstīja policistiem, ka parasti svētku dienās vīrs, ASV pilsonis, izrādīja viņai uzmanību. Taču tieši šoreiz mīļotais cilvēks neko viņai neuzdāvināja, dēļ kā viņa arī iesita sev ar nazi vēderā.

Latvijā 8. marts pārstāja būt par svētku brīvdienu 1991. gadā, pēc republikas izstāšanās no PSRS. 2007. gadā Saeima pieņēma grozījumu Svētku, piemiņas un atzīmējamo dienu likumā, saskaņā ar kuru Starptautiskā sieviešu diena kļuvusi par oficiāliem svētkiem Latvijā, taču nav brīvdiena.

Taču lielākā daļa valsts vīriešu, neatkarīgi no to pilsonības un tautības 8. martā dāvina ziedus savām kolēģēm, tuviniecēm un paziņām.

Ziņu lente
0