Politika

Somijas prezidents apstiprināja valdības atkāpšanos

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Esošais Ministru Kabinets darbosies kā pagaidu līdz parlamenta vēlēšanām un jaunu ministru norīkošanai.

RĪGA, 9. marts – Sputnik. Somijas prezidents Sauli Nīniste apstiprināja valdības atkāpšanos tikšanās laikā ar premjerministru Juhu Sipile, vēsta RIA Novosti.

Saskaņā ar somu līdera kancelejas datiem, esošais Ministru Kabinets strādās uz pagaidu bāzes. Jauna valdība tiks izveidota pēc 14. aprīļa – šajā dienā Somijā notiks parlamenta vēlēšanas. Ministru Kabineta atkāpšanās notika iztraucētu reformu sociālajā jomā un veselības aprūpes nozarē fonā.

Pēc Sipile sacītā, lēmums par atkāpšanos bija viņa paša pieņemts principiāls lēmums.

Tāpat somu premjers atzīmēja, ka viņam "pastāv atbildība par politiku" un "par vārdiem un darbiem".

"Es uzmanīgi klausījos, ko saka mana iekšējā balss. Nonācu pie secinājuma, ka manai valdībai ir jāatkāpjas. Kā jau teicu prezidentam. Esmu atbildīgs par to," - citē politiķi RIA Novosti.

Kā paziņoja Sipile, gaidāmās parlamenta vēlēšanas nespēlēja izšķirošo lomu lēmumu pieņemšanā, lai cik arī nebūtu atlicis laika līdz tam. Taču viņš pateicās ministriem par darbu, atzīmējot, ka viņi veca savas darbības ne vien "atbildības dēļ, bet arī no visas sirds".

Pēc Ministru Kabineta vadītāja domām, viņa valdības programmas galvenais mērķis bija "ilgi gaidītā sociālo dienestu un veselības aprūpes dienestu reforma", taču tā neizdevās.

"Man tā ir milzīga vilšanās," - pateica Sipile.

Ziņu lente
0