Nosaukts vientuļām ceļotājām drošāko valstu desmitnieks

© Sputnik / Nina Zotina / Pāriet pie mediju bankasСпуск с горы в купальниках на карнавалe BoogelWoogel-2018 в Сочи
Спуск с горы в купальниках на карнавалe BoogelWoogel-2018 в Сочи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piecu vientuļajām ceļotajām drošāko valstu sarakstā iekļuva Itālija, Spānija un Vācija.

RĪGA, 8. marts – Sputnik. Sievietēm-ceļotājām drošāko valstu pieciniekā iekļuva Krievija, Turcija, Itālija, Spānija un Vācija, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Aviasales.

Туристы фотографируются на пляже Юрмалы - Sputnik Latvija
Nevēlas doties turp, kur par Krieviju domā slikti: uz Baltiju tūristi tagad brauc retāk

Servisa eksperti aptaujāja 35 tūkstošus sieviešu un noskaidroja, ka puse no viņām kaut reizi dzīvē ceļojusi vienatnē. Tāpat speciālisti uzzinājuši, kādās valstīs vientuļās ceļotājas jutās visdrošāk un kur viņas ieteiktu doties citām.

Vairums aptaujāto atzīmēja Krievijas kūrortus Sočus un Simferopoli, kā arī Maskavu un Sanktpēterburgu. Šādu izvēli sievietes skaidro ar to, ka baidās no valodas barjeras un tādēļ nelido uz ārzemēm.

Otrajā vietā izrādījās Turcija. Daudzas respondentes atzīmēja, ka vairākas reizes patstāvīgi apmeklēja Antāliju un viņām ļoti patika tās vēsturiskā daļa. Neviena no aptaujātajām nesūdzējās par problēmām ceļojuma laikā.

Piecu vientuļajām ceļotajām drošāko valstu sarakstā iekļuva arī Itālija (Milāna, Roma, Venēcija), Spānija (Madride un Barselona) un Vācija (Berlīne un Minhene).

Sesto vietu ieguva Gruzija, uz kurieni, kā atzīmē ceļotājas, var viegli iegādāties nedārgas pēdējā brīža aviobiļetes, un arī vīza nav nepieciešama.

Septītajā vietā ir Kipra, kur Krievijas pilsoņiem spēkā ir atvieglots ieceļošanas režīms: vīza uz salu tiek noformēta par brīvu vienas dienas laikā. Kāda jauniete atzinās, ka gatava "kaut vai simts reizes pavadīt atvaļinājumu Ajanapā".

Города мира. Краков - Sputnik Latvija
Nosauktas tūristiem lētākās pilsētas Eiropā

Astoto vietu ieguvusi Brazīlija: jaunietes nebiedē stāsti par favelām. Daudzas brauc uz turieni, lai apmeklētu karnevālus. Kāda tūriste pastāstīja, ka brauciena laikā satika savu mīļoto un tagad ceļo kopā ar viņu.

Priekšpēdējā vieta tikusi Japānai. Tā ir "ļoti mierīga valsts vientuļām meitenēm", atzīmēja kāda tūriste. Desmitnieku noslēdz Somija.

Tāpat aptaujas laikā tūristes pastāstīja, kāpēc viņas izvēlas ceļot vienatnē. Izrādījies, ka "tas ir lielisks veids kā ietaupīt, jo biļetes tiek pirktas nestandarta datumiem, kas var būt nepiemēroti tuviniekiem". Turklāt, "otrai pusītei ir citi uzskati par atpūtu, tāpēc labāk braukt vienai, lai ilgi staigātu pa muzejiem un braukātu ekskursijās", kā arī "lai uzzinātu pilsētas atmosfēru un izjustu visu patstāvīgi".

Ziņu lente
0