Aizturēts vēl viens Rīgas satiksme valdes loceklis

© Sputnik / Sergey MelkonovЦентр по обслуживанию клиентов городского транспортного предприятия Rigas Satiksme
Центр по обслуживанию клиентов городского транспортного предприятия Rigas Satiksme - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmumu "Rīgas karte" un "Rīgas satiksme" valdes loceklis Aleksandrs Brandavs tiek apsūdzēts par kukuļošanu.

RĪGA, 7. marts — Sputnik. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturējis uzņēmumu "Rīgas karte" un "Rīgas satiksme" valdes locekli Aleksandru Brandavu ("Gods kalpot Rīgai") aizdomās par kukuļošanu, vēsta Baltic Course.

Ierosināts kriminālprocess par iespējamu uzpirkšanu un vidutāja pakalpojumiem kukuļošanā. Krimināllietas materiālos ir ziņas par kukuļa nodošanu vidutājam tālākai nodošanai amatpersonām par darbībām kukuļdevēja interesēs, izmantojot dienesta stāvokli. Detalizētāku informāciju KNAB pagaidām nesniedz.

Здание Рижской думы - Sputnik Latvija
KNAB veica kratīšanas Rīgas domē un "Rīgas Satiksmē"

A.Brandavs ir "Rīgas karte" valdes loceklis. Uzņēmums uztur e-talonu sistēmu, automātus stāvvietās un terminālus skolu ēdnīcās. Viņš ir arī "Rīgas satiksme" elektronisko norēķinu un projektu nodaļas vadītājs un uzņēmuma "Rīgas mikroautobusu satiksme" labuma guvējs.

Pirms divām nedēļām toreizējais "Rīgas satiksme" pagaidu vadītājs Anrijs Matīss anulēja Brandava atļauju apvienot amatus abos uzņēmumos. Kopš tā laika viņš saņēmis slimības lapu. "Rīgas satiksme" jaunais vadītājs Ernests Saulītis pauda cerību, ka Brandavs neturpinās darbu uzņēmumā.

Aizvadītajā gadā "Rīgas satiksme" samaksāja "Rīgas karte" 27,7 milj. eiro par pakalpojumiem, tostarp 15 milj. eiro par e-talonu sistēmas uzturēšanu lai arī biļešu pārdošanas nestā peļņa sasniegusi aptuveni 40 milj. eiro. Pēc aiziešanas no "Rīgas satiksme" pagaidu vadītāja posteņa Matīss kritiski izvērtēja e-talonu sistēmu un norādīja, ka "Rīgas satiksmes" darbs ar zaudējumiem ir nepieļaujams, bet "Rīgas karte" meitasuzņēmums "Rīgas karte" – ar peļņu četru miljonu eiro apmērā.

Aizvadītā gada nogalē KNAB ierosināja kriminālprocesu par kukuļošanu un nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju sakarā ar trim "Rīgas satiksme" iepirkumiem, kuros iesaistīti Čehijas un Polijas uzņēmumu pārstāvji, Rīgas domes un Rīgas satiksmes amatpersonas. Lietas ietvaros tiek izmeklēta amatpersonu kukuļošana un nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācija.

Ziņu lente
0