Vācijas aizsardzības ministre paziņojusi, ka Ķīnas raķetes apdraud Krieviju

© AP Photo/Markus SchreiberГлава Еврокомиссии Урсула фон дер Ляйен
Глава Еврокомиссии Урсула фон дер Ляйен - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Federācijas Padomes pārstāvji atzīmēja, ka tamlīdzīgi apgalvojumi saistīti ar Vācijas vēlmi reanimēt Līgumu INF un iesaistīt tajā jaunus dalībniekus.

RĪGA, 5. marts – Sputnik. Ķīnas raķetes apdraud Krieviju, tāpēc Pekinai vajadzētu pievienoties Līgumam par vidēja un maza darbības attāluma raķešu likvidāciju (INF), paziņojusi Vācijas aizsardzības ministre Ursula fon der Laiena, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Intervijā žurnālam Focus ministre atgādināja, ka Krievijas teritorija atrodas Ķīnas vidēja darbības attāluma raķešu aizsniedzamības zonā un Maskavai būtu jābūt ieinteresētai panākt Ķīnas valdības pievienošanos INF.

Здание Бундестага (Федерального Собрания Германии) - Sputnik Latvija
Bundestāgā paziņoja, ka drošība Eiropā ir iespējama tikai ar Krieviju

Komentējot šo viedokli, Krievijas Federācijas Padomes senators Vladimirs Džabarovs uzsvēra, ka ministres paziņojumi neatbilst patiesībai. Pēc viņa domām, Vācija, saprotot, ka INF reanimācijai nepieciešams lielāks skaits dalībnieku, sākusi "zondēt augsni". Patlaban Berlīne cenšas izprast, kāds ir Ķīnas viedoklis.

Minēto viedokli Vācijas politiķe paudusi pēc ASV prezidenta Donalda Trampa lēmuma izstāties no Līguma par vidēja un maza darbības attāluma raķešu likvidāciju. Atbildot uz šo lēmumu, Krievijas prezidents Vladimirs Putins atzīmēja, ka Vašingtonai vajadzēja sniegt godīgu skaidrojumu par izstāšanos no vienošanās, nevis izmantot izdomātas apsūdzības pret Krieviju.

Putins atgādināja, ka tieši ASV ir pārkāpušas vienošanos. Cita starpā amerikāņi izvieto Polijā un Rumānijā starta iekārtas, kurās iespējams izmantot raķetes Tomahawk. Prezidents uzvēra, ka Maskava ir gatava nekavējoties reaģēt, ja Eiropā parādīsies amerikāņu raķetes.

Ziņu lente
0