Cikloni no visām pusēm: laikapstākļi Latvijā gatavo pārsteigumus

© Sputnik / Sergey MelkonovУборка снега в Риге
Уборка снега в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietu, slapju sniegu, stipru vēju un temperatūru virs nulles atnesīs Latvijai cikloni, kuru burtiski uzbruks valstij tuvāko divu nedēļu laikā.

RĪGA, 4. marts – Sputnik. Kā vēsta savā Twiitter lapā sinoptiķis Jānis Trallis, tuvāko divu nedēļu laikā Latvijā ienāks tik daudz ciklonu, ka to daudzumu pat ir grūti saskaitīt.

Sinoptiķis atsaucas uz Global Forecast System (GFS) prognozēm. Tur sola nokrišņus, kuri pārsniegs mēneša normu – 40-80 mm. Martā vidējā mēneša norma sastāda 40 mm.

Trallis atzīmē, ka GFS ir tieksme pārspīlēt, tādēļ atliek skatīties, kas būs beigu beigās.

​Kā vēsta Mixnews.lv, sinoptiķi prognozē ne vien lielu nokrišņu daudzumu – lietu un slapju sniegu, bet arī stipru vēju, kā arī gaisa temperatūru līdz +9 grādiem.

Tostarp pirmdien, 4. martā, temperatūra būs 0…+5 grādi, savukārt naktī uz otrdienu, 5. martu, tā pacelsies līdz +4…+8 grādiem.

Otrdien un naktī uz trešdienu, 6. martu, brāzmaino dienvidrietumu vēju nomainīs ziemeļu vējš, ienāks sals. Un jau ceturtdien, 7. martā, Latviju šķērsos nākošais ciklons. Piektdien, 8. martā, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +4…+9 grādiem. Gaidāmi nokrišņi un stiprs vējš.

Brīvdienās Latvijā atkals gaidām neliels sals.

Ziņu lente
0