Ģenerālštāba vadītājs pastāstīja, kā Krievija atbildēs uz ASV jauno stratēģiju

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasМинистерство обороны РФ
Министерство обороны РФ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ģenerālštāba priekšnieks, KF aizsardzības ministra pirmais vietnieks, armijas ģenerālis Valērijs Gerasimovs pastāstīja, kā Krievija atbildēs uz Pentagonā izstrādājamo "slepenā iebrukuma" stratēģiju.

RĪGA, 3. marts – Sputnik. Krievijas militārās stratēģijas attīstībai veltītajā konferencē Valērijs Gerasimovs atklāja jaunās amerikāņu taktikas būtību.

Pēc ģenerāļa sacītā, tās būtība ir aktīvā "piektās kolonnas" protesta potenciāla izmantošanā, lai destabilizētu situāciju un vienlaikus veiktu augstas precizitātes ieroču uzbrukumus svarīgākajiem objektiem, raksta RIA Novosti.

Ģenerālštāba vadītājs paziņoja, ka Krievija atbildēs uz to aktīvas aizsardzības stratēģijas ietvaros, kura paredz pasākumus savlaicīgai valsts drošības draudu neitralizēšanai.

Gerasimovs atzīmēja, ka šādu pasākumu izstrādei jākļūst par militāro zinātnieku galveno uzdevumu, jo šobrīd tas ir viens no prioritāriem valsts drošības nodrošināšanas virzieniem.

"Mums jāpasteidz pretinieks militārās stratēģijas attīstībā, jāiet soli priekšā," pateica Valērijs Gerasimovs.

Tāpat Krievijas Ģenerālštāba priekšnieks paziņoja, ka ASV un viņu sabiedrotie apsteiguši savas ārpolitikas agresīvo vektoru. "Viņi izstrādā uzbrukuma rakstura militāras darbības, tādas kā "globālais trieciens", "ciņa vairākās jomās", tiek izmantotas "krāsaino revolūciju" un "mīkstā spēka" tehnoloģijas. Viņu mērķis ir nevēlamo valstu valstiskuma likvidācija, suverenitātes iedragāšana, likumīgi ievēlētu valsts varasiestāžu maiņa," pateica viņš, minot piemēra kārtā ASV rīcību Irākā, Lībijā, Ukrainā un Venecuēlā.

Подготовка пехоты Нацгвардии Украины по методике НАТО - Sputnik Latvija
Viedoklis
Par Polijas, Lietuvas un Ukrainas brigādes pieredzi. Kas tas bija?

Turklāt, Gerasimovs piebilda, Krievijas ģeopolitiskie pretinieki neslēpj, ka grasās panākt politisko mērķus ne vien lokālu konfliktu rezultātā, bet arī gatavojas kara rosināšanai ar "augsti tehnoloģisku pretinieku" – ar augstas precizitātes ieroču izmantošanu no gaisa, jūras un kosmosa un ar aktīvu informācijas pretestības veikšanu.

Šādos apstākļos Krievijas Bruņotie spēkiem jābūt gataviem jauna veida kariem, uzsvēra Ģenerālštāba vadītājs.

"Tāpēc pirmo nozīmi militārās stratēģijas teorijas un prakses attīstībai iegūst racionālu kara stratēģiju meklējumi ar dažādiem pretiniekiem. Mums ir nepieciešams precizēt militārās stratēģijas būtību un saturu, kara novēršanas un sagatavošanās tam un tā veikšanas principus," uzskata Gerasimovs.

Pēc ģenerāļa sacītā, par vēl vienu nākotnes karu realitāti kļūs karadarbību pārcelšana informācijas telpā, tāpēc infomrācijas tehnoloģijas kļūst par vienu no perspektīvākajiem ieroču veidiem.

МиГ-31 ВКС провел учебно-боевой пуск гиперзвуковой ракеты Кинжал - Sputnik Latvija
Krievija atjaunojusi raķešu uzbrukuma brīdinājuma sistēmu

Krievijas militārās stratēģijas attīstībai aktuāls uzdevums ir un paliek kodola un nekodola savaldīšanas pasākumu pamatošana un pilnveidošana, uzsvēra Gerasimovs.

"Jebkuram potenciālajam agresoram jāsaprot, ka visu veidu spiediens uz Krieviju un tās sabiedrotajiem nav perspektīvs. Mūsu atbilde neliks sevi gaidīt. Šim nolūkam bruņojumā tiek pieņemti un izvietoti  mūsdienu bruņojuma paraugi, tostarp principiāli jauni ieroču veidi," paziņoja viņš.

Kā jau iepriekš tapa zināms, nesen ASV paziņoja par jaunas kaujas darbību veikšanas stratēģijas izstrādi pret galvenajiem pretiniekiem – Krieviju un Ķīnu. Galvenā šīs stratēģijas īpatnība, pēc ASV GKS štāba priekšnieka ģenerāļa Deivida Goldfaina sacītā, ir "slēpts iebrukums" pretinieka teritorijas vidienē un trieciena veikšana nevis tā stiprajām, bet vājajām pusēm.

Jaunās stratēģijas izstrāde uzsākta atbildes kārtā uz Krievijas un Ķīnas "draudiem", savukārt viss izstrādes process aizņems apmēram gadu, turklāt izdevumi sastādīs apmēram 135 miljardus dolāru, paziņoja amerikāņu ģenerālis.

Ziņu lente
0