Ādažos sākušās militārās mācības Dynamic Front 19

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasМеждународные военные учения Summer Shield XIV в Латвии
Международные военные учения Summer Shield XIV в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ādažu poligonā startējušās starptautiskās militārās mācības ilgs nedēļu.

RĪGA, 3. marts – Sputnik. Sestdien, 2. martā, Ādažu militārajā poligonā startēja ikgadējo militāro mācību Dynamic Front 19 aktīvā fāze, vēsta Latvijas Nacionālo bruņoto spēku mājaslapa.

Mācības ilgs līdz 9. martam.

Militāro manevru mērķis ir uzlabot apakšvienību mijiedarbību, kā arī uzdevumu koordinēšanu. ASV artilērijas raķešu kompleksi "Himars" arī tiks integrēti uzstādīto uzdevumu izpildīšanā.

Mācībās piedalās Latvijas Bruņoto spēku mehanizētā kājnieku brigāde, Nacionālā gvarde, ASV jūras kājnieki, NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa, ASV nacionālā gvarde un palīgvienības.

​Dynamic Front 19 aktīvā fāze notiek ne vien Latvijā, bet arī Vācijā un Polijā, tajā iesaistīti apmēram 3200 karavīru no 29 valstīm.

NBS brīdina iedzīvotājus, ka mācību laikā būs dzirdami īslaicīgi trokšņi. Karavīri aicina pilsoņus būt saprotošiem sakarā ar iespējamām neērtībām, kuras var sagādāt mācības. Tā, piemēram, iespējami īslaicīgi sastrēgumi uz ceļiem, kuri var rasties militārās tehnikas pārvietošanās rezultātā pa valsts ceļiem.

Mācību skaits pieaug

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik, Latvijā pavasarī un vasaras sākumā ieplānotas piecas militārās mācības.

Manevros piedalīsies vairāki tūkstoši Latvijas karavīru, kā arī ASV, Igaunijas, Lietuvas, Zviedrijas un Somijas karavīri.

Februāra sākumā ASV paziņoja par papildu karavīru kontingenta nosūtīšanu uz Latviju. operācijas Atlantic Resolve ietvaros Latvijā ieradīsies 150 amerikāņu karavīru. Tāpat ar mērķi nostiprināt reģiona drošību, valstī tiks nogādāti 13 UH-60 un HH-60 Black Hawk helikopteri.

Krievija ir spiesta adekvāti reaģēt

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu paziņoja, ka nemitīgas NATO militārā potenciāla palielināšanas dēļ Baltijas valstīs, Austrumeiropā un Dienvideiropā, Krievija ir spiesta veikt atbildes pasākumus.

Šoigu atzīmēja, ka NATO turpina attīstīt frontes priekšējās līnijas bāzēšanās sistēmas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kā arī Austrumeiropas un Dienvideiropas valstīs.

Pēc ministra sacītā, Krievija šādos apstākļos ir spiesta adekvāti reaģēt, apvienojot stratēģiskās savaldīšanas pasākumus ar plānveida apvienību un militāro daļu kaujas iespēju palielināšanu.

Ziņu lente
0