Rimšēvičam atdos kabinetu, taču piekļuvi valsts noslēpumam viņš nesaņems

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Bankas prezidents var atkal atgriezties darbā un pildīt savus pienākumus, tomēr piekļuve valsts noslēpumam netiks izsniegta.

RĪGA, 27. februāris — Sputnik. Latvijas Banka ir gatava nodrošināt darba vietu Ilmāram Rimšēvičam, ja viņš ieradīsies darbā, vēsta Mixnews.lv.

"Saskaņā ar ģenerālprokurora publiski pausto informāciju Latvijas Bankas prezidents var ierasties darbā un veikt savus amata pienākumus. Paredzēts, ka viņš izmantos šo iespēju," - norādīja centrālās bankas preses pārstāvis. Silakalns apstiprināja, ka "Latvijas Banka ir gatava nodrošināt Rimšēvičam darbavietu, ja viņš rīt ieradīsies darbā, un, visticamāk, viņš izmantos šo iespēju," – pastāstīja Latvijas Bankas preses sekretārs Jānis Silakalns.

Vakar ES Tiesa atcēla lēmumu par Rimšēviča atstādināšanu no Latvijas Bankas prezidenta posteņa. Tiesa uzsvēra, ka, saskaņā ar Eiropas Centrālo banku sistēmas nolikumu, Eiropas valsts centrālās bankas vadītāju iespējams atstādināt no amata tikai gadījumā, ja saņemti nopietni pierādījumi, kas apliecina viņa nepiedienīgu uzvedību, bet Latvija, pēc tiesas pārliecības, tādus pierādījumus nav iesniegusi.

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs - Sputnik Latvija
Neatlaižamais: nav tik vienkārši tikt vaļā no Rimšēviča

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers informēja, ka pēc ES Tiesas labvēlīgā lēmuma Rimšēvičs var ierasties darbā kaut vai nākamajā dienā, taču atgādināja, ka pērnvasar Satversmes aizsardzības birojs anulējis amatpersonas pielaidi valsts noslēpumam.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns pauda, ka Rimšēvičam vajadzētu pašam novērtēt, vai viņš varēs pildīt Latvijas Bankas prezidenta pienākumus bez piekļuves valsts noslēpumam.

Korupcijas apkarošanas dienests aizturēja Ilmāru Rimšēviču pērnā gada februārī, viņš tiek apsūdzēts kriminālprocesā par kukuļošanu. Lieta ierosināta pēc divu Trasta komercbanka akcionāru iesniegumiem, kuri brīvprātīgi vērsās tiesībsargājošajās iestādēs. Rimšēvičs vairākkārt paziņojis, ka ir nevainīgs un no Latvijas Bankas prezidenta amata neatkāpsies. Viņam inkriminētās apsūdzības Rimšēvičs uzskata par apmelojumiem atsevišķu baņķieru interesēs.

Ziņu lente
0