Lietuviešus brīdina par iespējamu krāpšanos nekustamā īpašuma iegādes darījumos

© Sputnik / Кирилл КаллиниковВходная дверь в квартире многоэтажного жилого дома
Входная дверь в квартире многоэтажного жилого дома - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Speciālisti iesaka izvairīties no avansa maksājumiem līdz visu dokumentu pārbaudes brīdim.

RĪGA, 27. februāris – Sputnik. Nekustamo īpašumu aģentūras brokeris Balis Kesmins pastāstījis par krāpšanās gadījumiem, ar ko var saskarties dzīvokļu pircēji Lietuvā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz LRT.

Кража из кармана - Sputnik Latvija
Sargieties no viltus Latvijas Gāzes darbiniekiem

Viņš pastāstīja, ka internetā atradis sludinājumu par nekustamā īpašuma pārdošanu. Pie tam dzīvokļa cena bija zemāka par tā tirgus vērtību. Vēlāk brokeris atradis vēl vienu sludinājumu, turklāt tajā bija tieši tādas pašas fotogrāfijas kā iepriekšējā, taču atšķīrās īpašuma cena un atrašanās vieta. Jāpiebilst, ka nekustamo īpašumu aģentūra dzīvokli jau bija pārdevusi.

Kesmins pacenties sazināties ar pirmā sludinājuma autoru un paudis vēlmi apskatīt dzīvokli, taču pārdevējs ierosinājis iemaksāt ķīlu par apskati, ko solījies vēlāk atdot.

"Lai nepieļautu tamlīdzīgas situācijas, ieteicams izvairīties no avansa maksājumiem līdz brīdim, kamēr nav dokumentu vai kamēr nav apskatīts dzīvoklis," – norādīja policijas departamenta Sakaru nodaļas priekšnieks Ramūns Matonis. Viņš piebilda, ka, konstatējot tamlīdzīgus krāpšanās gadījumus, cilvēkiem būtu jāvēršas policijā.

Speciālisti iesaka pievērst uzmanību līguma trūkumam darījuma noslēgšanas brīdī.

"Ļoti svarīgi ir pievērst uzmanību tam, vai ķīlas nauda tiek pieprasīta jau pēc nomas līguma noslēgšanas un atslēgu nodošanas, vai ķīlu lūdz, kamēr nekādi citi dokumenti nav parakstīti. Ja nav līguma, pieaug risks tikt piekrāptam," – pastāstīja aģentūras Ober-Haus dzīvojamo nekustamo īpašumu nodaļas vadītājs Audris Šapoka.

Lai nekļūtu par afēras upuri, speciālisti iesaka pārbaudīt arī pārdevēja personību.

Ziņu lente
0