Ārsta zīme, vai ārā no skolas: direktors izteicis bērniem ultimātu

© Sputnik / Alexey Malgavko / Pāriet pie mediju bankasУченики на экзамене
Ученики на экзамене - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bauskas ģimnāzijas 12. klases audzēkņiem, kuri kaut vai vienā priekšmetā ir nesekmīgi, iesaka saņemt ārsta zīmi, lai atbrīvotu no valsts eksāmeniem, vai pamest skolu. Iespējams, ģimnāzijas vadība vienkārši baidās zaudēt algas piemaksu.

RĪGA, 27. februāris — Sputnik. Bauskas Valsts ģimnāzijas nesekmīgākie 12. klašu audzēkņi piedzīvojuši milzīgu pārsteigumu individuālās "sarunās" ar mācību iestādes vadību. Iespējams, īsi pirms centralizētajiem eksāmeniem viņi būs spiesti mainīt skolu.

Telekanāla TV3 raidījumā Bez Tabu vērsās kāda skolniece ar lūgumu atspoguļot, viņasprāt, nepiemēroto mācību iestādes vadības rīcību. Audzēknes personību raidījuma redakcija nolēmusi neatklāt.

Ultimāts

Meitene pastāstīja, ka viņas klasē vairāki skolēni ir nesekmīgi kādā mācību priekšmetā. Viņi uzaicināti ierasties skolas direktora Raimonda Žabova kabinetā, kur viņus gaidījusi mācību pārzine un klases audzinātāja. Sarunas gaitā skolēni nostādīti izvēles priekšā: vai nu viņi sameklē ārsta atļauju nekārtot eksāmenus, vai arī pamet skolu.

12. klases audzēkņi ir nobiedēti, jo līdz pirmajam eksāmenam ir atlicis mazāk nekā mēnesis.

Šogad tamlīdzīgas pārrunas jau apmeklējuši vismaz divi audzēkņi. Žurnālisti sazinājās ar bijušo Bauskas Valsts ģimnāzijas audzēkni Kristīni, kurai janvāra sākumā lika izvēlēties – ārsta zīme vai prom no skolas.

Meitene mācījusies ģimnāzijā no 1. klases, taču tas nav atturējis direktoru no ultimāta.

"Direktors lika izvēlēties – eju prom vai dabūju ārsta zīmi. Man deva nedēļu laika. Ārsta zīmi nevar tik vienkārši dabūt. Kāds man labums no šā atbrīvojuma? Man tas ir svarīgi turpmākajai dzīvei," – pastāstīja Kristīne.

Reizē ar Kristīni skolu bija spiests pamest vēl viens audzēknis. Tagad izsaukta kārtējā skolniece.

Zaudēs piemaksu

Skolā žurnālisti ieradās negaidot.

Skolas direktors, arī Bauskas novada domes deputāts Raimonds Žabovs atzina, ka pārrunas ar skolēniem tiek rīkotas, taču nekādus ultimātus viņš neesot izteicis.

Министр образования и науки Карлис Шадурскис - Sputnik Latvija
Eksāmenu uzdevumus vairs nesūtīs konvertos

"Skolēniem ir izvēle – būt sekmīgiem vai ne. Tā ir prasība Valsts ģimnāzijām, ka jauniešiem jābūt sekmīgiem," – stāsta skolas direktors.

Valsts ģimnāziju darbiniekiem noteikta piemaksa 10% apmērā no ikmēneša algas. Ja mācību iestāde zaudēs valsts ģimnāzijas statusu, cietīs arī skolas vadības maciņš.

Direktors Žabovs janvārī saņēmis 1495 eiro bruto, bet bez piemaksas, viņa atalgojums saruktu par 149 eiro. viņa vietnieces Terēzija Pundure un Maruta Lagzdiņa janvārī būtu zaudējušas ap 125 eiro.

Žurnālisti pastāstīja, ka Izglītības kvalitātes valsts dienests iecerējis sazināties ar skolu, lai noskaidrotu situāciju, taču šādu sarunu esamību ir grūti pierādīt.

Ziņu lente
0