Alimentu nemaksātāji nevarēs iegādāties ieročus

© Foto : pixabayОхотничье ружье
Охотничье ружье - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tuvākajā laikā alimentu nemaksātājiem tiks liegta iespēja iegādāties, nēsāt, pārdot un glabāt ieročus.

RĪGA, 27. februāris — Sputnik. Valdība apstiprinājusi Tieslietu ministrijas un Uzturlīdzekļu garantiju fonda sagatavotos grozījumus, kuri paredz stingrākus soļus pret alimentu nemaksātājiem, vēsta Rus.lsm.lv.

Dokumentu pārbaude - Sputnik Latvija
Alimentu nemaksātājiem neizdos aizstūrēt prom no vecāku pienākumiem

Ja Saeima apstiprinās valdības lēmumu, alimentu parādniekiem tiks liegta iespēja iegādāties, nēsāt, pārdot un glabāt ieročus.

Izstrādāto grozījumu mērķis – uzlabot situāciju alimentu nomaksas jautājumā un veicināt šiem nolūkiem iztērēto budžeta līdzekļu atgriešanu, kā arī novērst situācijas, kurās parādnieks nenodrošina bērnu ar iztikas līdzekļiem, taču tērē naudu izklaidēm un hobijiem, vēsta Tieslietu ministrija.

Uzturlīdzekļu garantiju fonda rīcībā esošie dati liecina, ka decembrī Latvijā aptuveni pieciem tūkstošiem alimentu parādnieku bija reģistrēts viens vai vairāki šaujamieroči.

Cīņa ar nemaksātājiem turpinās

Iepriekš vēstīts, ka no 2017. gada 1. aprīļa stājās spēkā Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma grozījumi, kuri paredzēja autovadītāja tiesību atņemšanu parādniekiem, kuri nav nomaksājuši alimentus par trim mēnešiem.

Gada laikā, no 2017. gada aprīļa līdz 2018. gada aprīlim alimentu nemaksātāju skaits Latvijā manāmi samazinājās – par 39%, pie tam neviena autovadītāja apliecība nemaksātājiem nav anulēta.

Школьная ярмарка От А до Я открылась в столичном Манеже - Sputnik Latvija
Līdz ar minimālās algas palielināšanos pieaugs arī uzturlīdzekļu apmērs

2017. gada jūnijā Latvijas Tieslietu ministrija iesniedza Saeimas komisijās ierosinājumus spert stingrākus soļus pret personām, kas nepiešķir līdzekļus savu bērnu uzturēšanai. To starpā bija ierosinājums liegt parādniekam iespēju ieņemt amatu valsts pārvaldē, saņemt ātros kredītus un spēlēt azartspēles.

Boriss Cilēvičs no partijas "Saskaņa" ieteica papildināt minētos aizliegumus ar vēl vienu ierobežojumu – nelaist parādniekus sabiedriskajās tualetēs.

No 2018. gada janvāra līdz augustam Uzturlīdzekļu garantiju fonds izmaksājis uzturlīdzekļus 32 milj. eiro apmērā. Tajā pašā laikā no parādniekiem piedzīti tikai 4,7 milj. eiro.

Ziņu lente
0