Rīgas mērs pieprasa no deputāta 400 eiro par "Monako un mohito"

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Нил Ушаков
Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas mērs Nils Ušakovs apsūdz pilsētas domes deputātu Vilni Ķirsi par apmelošanu pēc korupcijai veltītajiem izteikumiem Rīgas domes sēdē.

RĪGA, 26. februāris — Sputnik. Rīgas mērs Nils Ušakovs vērsies tiesā ar prasību pret Rīgas domes deputātu Vilni Ķirsi, kurš nosaucis Ušakovu un bijušo vicemēru Andri Ameriku par "korupcijas sejām". Ušakovs pieprasa no Ķirša 400 eiro un publisku atvainošanos, vēsta Skaties.lv.

Konfliktsituācija mēra un deputāta starpā veidojās pēc V.Ķirša izteikumiem Rīgas domes sēdē 2018. gada 31. oktobrī – politiķis komentēja neveiksmīgo apkures sezonas sākumu Rīgā.

Карта рижанина - Sputnik Latvija
Ušakovs pastāstīja par savu rīcības plānu "rīdzinieka kartes" atcelšanas gadījumā

"Vairāk nekā 20 000 rīdzinieku, uzsākoties šai apkures sezonai, ieraudzījuši rudeni ne tikai ārpus sava loga, bet arī rudens ienācis viņu mājās temperatūras izskatā, un tas ir noticis tieši vienas partijas korupcijas dēļ. Un, ja jautā, kāda ir korupcijas seja, tad katrā domes sēdē varam redzēt divas Rīgas domes korupcijas sejas. Kamēr viņas sauļojas uz jahtas Monako, rīdzinieki salst un katru reizi, saņemot ziņu par salstošu rīdzinieku, viņi pieber ledus gabaliņu savam kokteilim un turpina svinēt dzīvi," - toreiz apgalvoja Ķirsis.

Mērs Nils Ušakovs norādīja, ka šādi izteikumi ir aizvainojoši un vērsās Valsts policijā ar lūgumu veikt pārbaudi un ierosināt lietu pret Ķirsi par apmelošanu. Taču policija atteicās ierosināt lietu. Tagad Ušakovs iesniedzis prasību tiesā, pieprasot no Ķirša publisku atvainošanos un morālā kaitējuma kompensāciju 400 eiro apmērā.

"Ir lietas, ko drīkst un nedrīkst teikt publiski. Nedrīkst atklāti melot un teikt, ka es baudu dzīvi Monako, dzerot "Mohito", lai gan sava mūža laikā esmu tur bijis divas reizes. Kaut kādām robežām ir jābūt," – skaidroja mērs. Tātad Ķirša paziņojums nav tikai viņa personiskais viedoklis vien, viņš ir publiski melojis, uzskata Ušakovs.

Nila Ušakova iesniegums tiks izskatīts 17. aprīlī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā.

Ziņu lente
0