Luminor samazinās klientu apkalpošanas centru skaitu Baltijas valstīs

© Sputnik / Sergey MelkonovБанк Luminor
Банк Luminor - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mēneša sākumā Luminor informēja, ka plāno atlaist katru ceturto darbinieku Latvijā Lietuvā un Igaunijā.

RĪGA, 26. februāris — Sputnik. Šogad Luminor Bank plāno samazināt klientu apkalpošanas centru skaitu Baltijas valstīs, vēsta bankas preses dienests.

Līdz 2019. gada beigām Luminor saglabās 35 klientu apkalpošanas centrus Baltijas valstīs. No tiem 8 būs Igaunijā, 10 – Latvijā un 17 – Lietuvā. 2018. gada nogalē bankai bija 61 klientu apkalpošanas centrs Baltijas valstīs: 11 – Igaunijā, 17 – Latvijā un 33 - Lietuvā. 

2018. gada Centrāleiropas un Austrumeiropas banku reitings - Sputnik Latvija
Infografika
Baltijas valstis Centrāleiropas un Austrumeiropas banku reitingā

Klientu apkalpošanas centru tīkla transformācija notiks pakāpeniski. Tiks pārskatīts klientu apkalpošanas modelis, apvienoti atsevišķi centri. Vienlaikus tiks attīstīti bankas digitālie pakalpojumi. Turklāt šogad Luminor Bank plāno pārskatīt bankomātu tīklu, kā arī pakāpeniski palielinot attālinātās konsultācijas un pakalpojumus, lai mazinātu klientu nepieciešamību vērsties klientu apkalpošanas centros.

Bankas rīcībā esošā informācija liecina, ka jau puse klientu saņem kartes pa pastu, nevis apkalpošanas centros.

Mēneša sākumā Luminor ziņoja, ka plāno atlaist katru ceturto darbinieku Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, tostarp – arī iestādes vadībā. No darba tiks atlaisti 130 cilvēki Igaunijā, 250 – Latvijā un 420 – Lietuvā. Patlaban bankas štatā visās Baltijas valstīs ir aptuveni trīs tūkstoši darbinieku.

Banka Luminor nodibināta 2017. gadā, apvienojoties Nordea un DNB Baltijas valstīs. Banka ieņem 23% kreditu tirgus Baltijas valstīs, tās aktīvi pārsniedz 15 miljardus eiro. Bankai ir 64 klientu apkalpošanas centri trijās valstīs.

Pērnā gada septembrī kļuva zināms, ka amerikāņi Blackstone Group un tās vadītais konsorcijas par 1 miljardu eiro iegādāsies 60% Luminor akciju un vadīs banku kopā ar tagadējiem akcionāriem — Nordea Bank un DNB. Blackstone panāca provizorisku vienošanos ar Nordea par pārējo 20% akciju iegādi dažu tuvāko gadu laikā.

Ziņu lente
0