Kas finansē Levita kampaņu: prezidents iesaka padomāt

© Sputnik / Денис Асланов / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Латвии Раймондс Вейонис
Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms balsošanas prezidenta vēlēšanās deputātiem nāktos padomāt, kas finansē kandidātu priekšvēlēšanu programmas.

RĪGA, 25. februāris — Sputnik. Latvijas prezidents Raimonds Vējonis ieteicis deputātiem apdomāt, kas finansē viņa iespējamā pēcnācēja priekšvēlēšanu kampaņu, viņš teica LTV programmā De facto.

Pašlaik tiek apspriesta vienota valdošās koalīcijas kandidāta izvirzīšanas iespēja. Šobrīd nopietni tiek izvērtēta tikai viena kandidatūra – Eiropas Savienības tiesas tiesnesis Egils Levits. Viņu gatavas atbalstīt vismaz divas partijas – Nacionālā apvienība un Jaunā konservatīvā partija.

М. Саакашвили намерен требовать в ЕСПЧ компенсацию за действия СБУ - Sputnik Latvija
Latvietis nepārdzīvos par Latviju: Baltkom klausītāji izvēlas Saakašvili

"Tas, ka notiek dažādas kampaņas, atbalstot kādu kandidātu, ir normāls process, kas varbūt mūsu valstī nav noregulēts līdz galam, jo neviena kampaņa nenotiek pati par sevi, tātad kāds viņas bieži vien finansē. Protams, tas ir jautājums, kuru deputātiem, manuprāt, ir jāvērtē (..), kas finansē šādas priekšvēlēšanu kampaņas," — teica Vējonis.

Par savu lēmumu, vai izvirzīt savu kandidatūru otrajam termiņam, viņš paziņos maijā, kad pienāks laiks iesniegt kandidatūras. Pagaidām neviena no koalīcijas partijām Vējoni neatbalsta, arī opozīcijas partija "Saskaņa" nav aizmirsusi viņa atteikšanos uzticēt valdības veidošanu šīs partijas pārstāvim Vjačeslavam Dombrovskim.

Latvijas prezidenta vēlēšanas notiks 2019. gada maija beigās. Šogad pirmo reizi tiks organizētas atklātas vēlēšanas.

Ziņu lente
0