Latvija nozīmē kvalitāti? Autovadītājiem iesaka nedomāt par degvielu

CC0 / PxHere / Автозаправочная станция
Автозаправочная станция - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Autovadītājiem nav jādomā par degvielas kvalitāti, viņiem vienkārši jāpērk benzīns degvielas uzpildes stacijās Latvijā, uzskata Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas vadītājs Ojārs Karčevskis.

RĪGA, 25. februāris— Sputnik. Uzņēmuma Cirkle K Latvia pētījums, kas tika veikts sadarbībā ar laboratorijas ekspertiem, apliecināja, ka tikai katrs trešais autovadītājs Latvijā spēj novērtēt degvielas kvalitāti.

Turklāt katram trešajam autovadītājam zināms kāds, kas automašīnu uzpilda ar kontrabandas degvielu, paziņoja Mixnews.lv.

Заправка автомобиля на одной из автозаправочных станций. - Sputnik Latvija
Kāpēc Lietuvā ir lētāk, nekā Latvijā: Circle K paskaidroja degvielas cenu starpību

Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas (LDTA) vadītājs Ojārs Karčevskis uzskata, ka tamlīdzīga situācija ir normāla. Pēc viņa domām, autovadītājam ir jāuzticas DUS Latvijā, un viņiem nekas nav jāzina par degvielas standartiem un to noteikšanas metodēm.

Karčevskis paskaidroja, ka degvielas iegāde Latvijā ir gluži kā pirkt automašīnu vai, piemēram, pienu. Pārdevējam ir visi atbilstošie sertifikāti, un tas jau garantē kvalitāti.

LDTA vadītājs atzīmēja, ka autovadītājs nevar vienkārši, kā patērētājs, pieprasīt degvielas analīzi, jo viņam nav atbilstošās kvalifikācijas. To iespējams izdarīt tikai caur attiecīgajām iestādēm.

Karčevskis uzsvēra, ka ir pārliecināts par degvielas kvalitāti jebkurā degvielas uzpildes stacijā Latvijā. Viņš pats degvielu pērk Jelgavā. Viņam tā patīk un nav nekādu bažu par degvielas kvalitāti.

Miljoniem litru nelegālās degvielas

Jāpiebilst, ka degvielas augsto cenu dēļ tā nelegālā ražošana Eiropā ir visai populāra.

Пустой кошелек - Sputnik Latvija
Viedoklis
Latvijas eksperiments: jo nabagāka valsts, jo augstākas cenas

2018. gada rudenī tika ziņots, ka Eiropas Savienības policijas dienesta darbiniekiem izdevies identificēt un arestēt noziedzniekus, kuri organizējuši pastāvīgu degvielas ražošanu no benzīna un citiem komponentiem. Noziedzīgā tīkla atklāšanā piedalījās arī Latvijas policisti.

Kriminālisti no 23 ES valstīm izmeklēšanas rezultātā aizturēja 25 aizdomās turamos un konfiscēja 2,2 miljonus litrus nelegālās degvielas. Tika konfiscēti arī 400 tūkstoši kilogramu dažādu degvielas piedevu, 109 transporta līdzekļi, 19 nekustamo īpašumu objekti un 3 milj. eiro skaidrā naudā un krāpnieku bankas kontos.

Noziedznieku identifikācijas un aizturēšanas operācija ilga pusgadu.

Ziņu lente
0