Kadiša badastreiks – visas valsts protests: netraucēs ne "ātrie", ne policija

© Sputnik / Sergey MelkonovАйнарс Кадишс
Айнарс Кадишс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aināra Kadiša protesta trīspadsmitajā dienā viņu aizveda "ātrā palīdzība", taču badastreiku iepretim Ministru kabinetam turpināja viņa līdzgaitnieki.

RĪGA, 25. februāris — Sputnik, Jevgēņijs Ļeškovskis. Trīspadsmit diennaktis bez ēdiena, aukstumā, turklāt vēl saskaroties ar pastāvīgu Valsts un Pašvaldības policijas darbinieku ņirgāšanos, Aināru Kadišu noveda reanimācijā. Viņš pēkšņi sajutās ļoti slikti un pats izsauca NMPD, kas ieradās un nogādāja viņu slimnīcā.

Tur badastreika dalībnieks saņēma pilienus un pavadīja  dažas stundas palātā. Par pakalpojumiem no viņa iekasēja 17 eiro un, sakot, ka nekādu briesmu dzīvībai nav, palaida mājās. Ārsti aizliedza turpināt badastreiku, jo Aināra organisms ļoti novājinājies protesta akcijas laikā.

Айнарс Кадишс проводит голодовку у здания кабинета министров в Риге - Sputnik Latvija
Divpadsmit dienas bez ēdiena: Aināra Kadiša cīņa pret sistēmu

Rezultātā Kadišs devies mājup, lai atjaunotu spēkus pēc badastreika, taču protesta akcija nav apstājusies. Tajā pašā dienā Kadiša vietu iepretim Ministru kabinetam ieņēma Roberts Kļimovičs – visai labi pazīstama personība Latvijas mediju aprindās. Arī viņš ir pievienojies starptautiskajai kustībai "dzeltenās vestes" un "Tautas varas fronte".

Kad policisti pēc paraduma ieradās Kadiša protesta vietā, lai kārtējo reizi paņirgātos par miermīlīgo un mierīgo Kadišu, viņi ieraudzīja, ka tagad krēslā MK priekšā sēž Roberts Kļimovičs.

Viņš ar policistiem sarunājās daudz stingrāk nekā Kadišs. Galu gala policisti viņu nogāza uz zemes, iegrūda mašīnā un aizveda uz iecirkni.

Pēc dažām stundām viņu atlaida, un Kļimovičs atgriezās protesta vietā.

Šodien iepretī Ministru kabineta ēkai sēž jau cits "Tautas varas frontes" loceklis – Eduards Kurmans, kurš pieteicis 24 stundu badastreiku – bez ūdens un miega.

Redzams, ka lēnīgā Kadiša miermīlīgā protesta akcija tagad pāraug gluži citādā formā. Spriežot pēc visa, akcija būs ļoti ilga, tajā piedalīsies dažādi cilvēki, kuri, tāpat kā Kadišs, nevēlas samierināties ar to, kas notiek Latvijā.

Ziņu lente
0