Nav prioritāte: Rīgas domei nepietiks līdzekļu Uzvaras parka rekonstrukcijai

© Sputnik / Sergey MelkonovПамятник Воинам-освободителям Риги
Памятник Воинам-освободителям Риги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgā jau ir ieplānoti daudzi lieli infrastruktūras projekti, tāpēc Budžeta komisija neatbalstīs līdzekļu piešķiršanu Uzvaras parka rekonstrukcijai no pilsētas pamatbudžeta.

RĪGA, 22. februāris – Sputnik. Rīgas pamatbudžetā šogad netiks atrasta nauda Uzvaras parka rekonstrukcijai, pastāstīja partijas "Gods kalpot Rīgai" vadītājs Andris Ameriks Twitter.

Iepriekš ziņots, ka Rīgas domes atbildīgā komiteja 19. februārī atbalstīja Dzīvesvietas un apkārtējās vides departamenta nolūku piešķirt 3,81 miljonu eiro Uzvaras parka infrastruktūras atjaunošanai.

"RD pamatbudžetā šogad nav līdzekļu, lai kādam parkam piešķirtu īpašu prioritāti! No infrastruktūras fonda meklēsim līdzekļus, lai finansētu Esplanādes, Aldaru un Uzvaras parku rekonstrukciju, kā arī Daugavas promenādi starp Dzelzceļa un Salu tiltiem!" - uzrakstīja Ameriks.

Amerika pārstāvis Mareks Gailītis apstiprināja, ka nauda no Rīgas pamatbudžeta šiem mērķiem netiks piešķirta, raksta Skaties.lv.

"Patlaban visu departamentu priekšlikumi šī gada budžetam tiek iesniegti Rīgas domes Budžeta komisijai, kura tad arī vērtē departamentu ieceres.

Pilsētai patlaban ir citi prioritāri projekti, tādēļ naudas piešķiršanu Uzvaras parka atjaunošanai Budžeta komisija neatbalstīs," - paziņoja Gailītis.

Budžeta komisijā ietilpst Rīgas izpilddirektors, visu komiteju vadītāji, kā arī domes frakciju vadība.

Naudu Uzvaras parka, promenādes Daugavas krastā un Esplanādes rekonstrukcijai meklēs infrastruktūras fondā, taču tā potenciāls ir visnotaļ ierobežots.

Šobrīd tajā ir pieejams mazliet vairāk par vienu miljonu eiro, taču šīs nedēļas sākumā Pilsētas attīstības komiteja atbalstīja lēmumu piešķirt 250 tūkstošus eiro no fonda citiem mērķiem.

Rīgas infrastruktūras fonds veidojas no infrastruktūras nodokļa, kuru maksā par jaunu objektu celtniecību vai veco objektu rekonstrukciju. Fonda līdzekļus paredzēts tērēt transporta un sociālās infrastruktūras attīstības un plānošanas projektiem.

Памятник Освободителям и цветущая сакура в Парке Победы в Риге - Sputnik Latvija
Nacionālpatrioti atkal sākuši runāt par pieminekļa Atbrīvotājiem nojaukšanu

Uzvaras parks ir otra lielākā atpūtas zaļā zona Rīgā pēc Mežaparka, tā platība ar pieguļošajām teritorijām sastāda apmēram 40 ha.

Pēc Rīgas Dzīvesvietas un apkārtējās vides departamenta pārstāvju domām, tā infrastruktūra ir ievērojami novecojusi, daļa celiņu netika atjaunota kopš 1966. gada. Tas apgrūtina teritorijas uzturēšanu un pat var radīt bīstamus apstākļus parka apmeklētājiem. Parka celiņu stāvoklis ir neapmierinošs, izņemot skrituļslidu trasi un zaļos veloceliņus. Asfalta segums sabrūk, tajā veidojas lielas bedres.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, nolūki sarīkot parkā masveida rekonstrukciju izraisīja latviešu inteliģences pārstāvju sašutumu. Daži no tiem izvēlētos radikālāk pārmaiņas Uzvaras parkā.

Ziņu lente
0