Rīgas sabiedriskā transporta biļešu cenas netiks paaugstinātas

© CC BY-ND 2.0 / Driver24_Riga / Trolejbuss nr. 29342Рижский троллейбус, архивное фото
Рижский троллейбус, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Biļetes cena braucienam galvaspilsētas autobusos, trolejbusos un tramvajos paliks nemainīga.

RĪGA, 21. februāris – Sputnik. Rīgas mērs Nils Ušakovs paziņoja, ka biļešu cenas braucieniem Rīgas sabiedriskajā transportā netiks palielinātas, raksta Dienas Bizness.

Rīgas mērs uzsvēra, ka jaunās viena brauciena pašizmaksas aprēķins nekādā veidā neietekmēs cenas.

"Vienmēr esam uzsvēruši, ka Rīgas sabiedriskais transports pilda arī sociālo funkciju – bez maksas vai ar dažādām atlaidēm tajā pārvietojas gandrīz divas trešdaļas pasažieru. Tā tas arī paliks un pašvaldība turpinās dotēt minēto sabiedrības grupu pārvadājumus," - atzīmēja Ušakovs.

Троллейбус на зимних улицах Риги - Sputnik Latvija
Zaudējumi vērtējami miljonos: noslēdzies audits "Rīgas satiksmē"

Pēc mēra sacītā, Rīgas dome kompensēs starpību starp augsto pašizmaksu un biļetes cenu tiem pasažieriem, kuri maksā pilnu biļetes cenu.

Neraugoties uz jaunās viena brauciena pašizmaksas aprēķinu, ko veicis uzņēmums "Rīgas satiksme", sabiedriskā transporta biļešu cenas netiks paaugstinātas, paziņoja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Vienas biļetes cena braucienam autobusā, trolejbusā un tramvajā ir 1,15 eiro, pērkot pie vadītāja, – 2 eiro.

"Rīgas satiksme" pagaidu valde sagatavojusi 2019. gada budžetu, un, uz paredzēto pozīciju rādītājiem, aprēķinājusi brauciena pašizmaksu 1,426 eiro apmērā. Jaunā pašizmaksa nodota Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijas apstiprināšanai, kura izskatīs šo jautājumu 27. februārī.

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, saskaņā ar auditoru pārbaudes datiem, dotācijas, kuras Rīgas dome pārskaitījusi uzņēmuma "Rīgas satiksme" par pasažieru pārvadājumiem, nesedza reālos pakalpojumu sniegšanas izdevumus. Šobrīd uzņēmumam ir zaudējumi, kuri ir jākompensē vai nu ar aizdevumiem, vai arī kaut kādā citā veidā.

Ziņu lente
0